Rangel diu que la supressió dels Euromed a Tarragona serà en favor dels regionals

El delegat del govern estatal a Catalunya, Joan Rangel, va justificar ahir la supressió del servei de trens de llarga distància com l'Euromed de l'estació urbana de Tarragona, un cop estigui habilitat el corredor mediterrani, a finals del 2010, amb la qual cosa els combois ràpids només faran parada a l'estació del TAV de la Secuita. Rangel va apel·lar a motius de sobreocupació de la línia convencional, cosa que impedeix, al seu parer, la millora dels serveis de regional de curta i mitjana distància. És per això que va presentar com un fet positiu el desviament de trens com ara l'Euromed i el Talgo pel nou traçat interior que es construeix entre l'Hospitalet de l'Infant i la Secuita, on els trens s'incorporarien a l'actual línia del TAV Madrid-Barcelona.

La mesura, «lògica», segons Rangel, ha creat una certa alarma a Tarragona, tot i que l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha matisat aquesta setmana que té el compromís de Renfe per mantenir «alguns dels Euromed» que passen per la ciutat i la uneixen amb València i Barcelona.

Per la seva banda, el delegat estatal demana paciència i que s'evitin «especulacions i visions parcials» d'aquest afer tan polèmic, que furga en la recessió del ferrocarril convencional i les estacions urbanes. Rangel es va remetre a una propera jornada a Tarragona centrada en les infraestructures ferroviàries. L'oposició tarragonina, però, no ho veu amb tanta mesura: el portaveu del PP a l'Ajuntament, Alejandro Fernàndez, avisa que «Ballesteros podria passar a la història com l'alcalde que va eliminar la capitalitat ferroviària de Tarragona».

«Consens» per l'A-7 al Baix Penedès

Rangel també va haver d'abordar un altre tema delicat sobre les infraestructures al Camp de Tarragona: el traçat de l'autovia A-7 al pas pel Baix Penedès i, concretament, segons preveu l'opció més polèmica, per la Cobertera de Calafell, que s'oposa al pas de l'autovia pel seu terme. El delegat estatal va assegurar que no hi ha cap decisió presa, i que es prendrà «en benefici del territori i no en perjudici de ningú», va dir, en consonància amb el to tranquil·litzador que recentment va fer servir la subdelegada Teresa Pallarès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.