Serveis

Pineda anuncia un tanatori municipal un cop descartades les ofertes privades

El consistori vol tancar el conflicte sobre l'emplaçament de l'equipament promovent-lo en sòl públic

Pineda de Mar finalment tindrà un tanatori i es farà al costat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra en un terreny municipal destinat a equipaments. L'edifici, però, ni serà privat ni en cap de les ubicacions proposades per les dues empreses –Serveis Funeraris del Maresme SL i Cabré Junqueras– que es van interessar en el servei. L'alcalde, Xavier Amor (PSC), va anunciar ahir que el govern promourà la construcció d'unes instal·lacions funeràries a través d'un concurs públic que també determinarà la concessió a mans privades per un període mínim de 50 anys. «Creiem que es tracta de la millor opció, després d'haver confirmat que els dos projectes privats demanaven canvis en el planejament urbanístic que hem cregut oportú desestimar», va explicar. Serveis Funeraris del Maresme SL havia plantejat habilitar una nau del polígon industrial de Mas Roger –projecte que va crear polèmica entre els veïns propers de la urbanització de Can Feliu de Manola– i Cabré Junqueras proposava aixecar l'edifici a peu de l'N-II, al costat dels Mossos d'Esquadra.

Coincidència

Xavier Amor va assegurar que la decisió d'engegar un concurs públic «es fa per garantir la transparència en la concessió i, sobretot, per obtenir la millor oferta per a Pineda». En aquest sentit, sembla que les dues empreses privades decidiran presentar-se, però Cabré Junqueras parteix, en un primer moment, amb cert avantatge. Els terrenys de la seva propietat que volia destinar al tanatori es troben a molt pocs metres del nou emplaçament triat per l'Ajuntament i podria incloure'ls en l'oferta que faci al consistori per aconseguir la gestió del tanatori. Amor va insistir que es valoraran «totes les propostes que arribin» i no descarta que amb el nou sistema d'adjudicació «hi hagi altres iniciatives privades que es mostrin interessades en el projecte». Tot i això, l'alcalde va reflexionar sobre si arribarien propostes que poguessin millorar la de Cabré Junqueras en cas que volgués aportar els terrenys de l'N-II.

Tant l'alcalde com el regidor d'Urbanisme, Pere Clarabuch (PSC), van admetre que la primera opció de l'Ajuntament hagués estat construir el tanatori al costat del cementiri «com a lloc més adient». «Des de la Generalitat ens van recordar que el solar triat era sòl agrícola i que tota la zona més propera a la platja es troba dins el nivell màxim de protecció», van indicar.

El PP aplaudeix la decisió, però critica el procés

El grup municipal del PP, que segons l'alcalde va ser informat de la nova decisió amb la resta de formacions ahir mateix, es va felicitar en un comunicat per la decisió de promoure la construcció d'un tanatori municipal. El portaveu del grup, Xavier Zarco, considera però que el procés previ gestionat per Xavier Amor «ha estat del tot desencertat, perquè no s'ha tingut una idea ni un objectiu clar i s'ha estat donant voltes durant dos anys». El líder popular considera que la indefinició del govern del PSC i ERC ha perjudicat a les empreses privades que es van interessar en un primer moment per engegar el servei. «Per atraure inversió privada al nostre municipi per generar activitat econòmica i llocs de treball les empreses necessiten seguretat jurídica i confiança en la direcció de l'Ajuntament per tal de fer inversions segures, tot el contrari del que ha passat amb el tanatori», assenyala. El projecte de l'equipament recollirà, entre d'altres, la construcció de quatre o cinc sales de vetlla i un aparcament subterrani. L'alcalde va descartar «del tot» que també s'habiliti un crematori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.