Infraestructures i serveis

Olot

Dones de més de 85 anys que viuen i se senten soles

Les dones de més 85 anys que viuen soles, algunes de les quals verbalitzen sentiments de soledat i de pèrdua, són les principals usuàries de l’atenció social a la gent gran a Olot.

Formen part del conjunt de 1.960 persones amb necessitats d’autonomia que, durant el 2022, ha atès el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, un 7,34% més que l’any anterior. En el global de tota la comarca, el nombre de persones d’aquesta tipologia ateses ha estat de 3.388, un 7,2% més respecte a l’any anterior. A Olot, l’ens ha donat servei a 1.686 nuclis familiars, un 8,77% més que el 2021.

Pel que fa a les problemàtiques d’autonomia de les persones ateses, majoritàriament presenten problemàtica de salut (malalties físiques cròniques o limitacions de la tercera edat) i les conseqüències que comporta en la vida diària i, en alguns casos, també tenen dificultats econòmiques.

El Consorci atén principalment persones amb dependència i el seu nucli familiar, ja que la pèrdua d’autonomia afecta tota la família per reorganitzar-se davant la nova situació i donar suport a l’atenció al domicili perquè la persona pugui continuar vivint a casa seva amb la incorporació de diferents serveis.

Durant el 2022, des del Servei d’Ajuda al Domicili s’han atès 202 persones, amb un total de 29.041 hores. Aquest servei té com a objectiu oferir una millor qualitat de vida, potenciant l’autonomia personal, ajudant a la llar i donant suport a aquelles persones o famílies amb dificultats d’integració social o amb manca d’autonomia personal.

Paral·lelament, s’han servit un total de 14.859 àpats a domicili.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia