Infraestructures i serveis

SERVEIS

Els treballadors de la neteja i la recollida d’escombraries de Calella anuncien vaga per l’1 de juliol

L’assemblea de treballadors de l’empresa Urbaser-Arca Maresme que fan el servei de neteja viària i la recollida selectiva a Calella han anunciat que aniran a la vaga l’1 de juliol. Tal i com recull l’emissora municipal Ràdio Calella TV, els empleats han pres la decisió aquest migdia després d’una setmana on el conflicte laboral amb l’empresa ha anat en augment. Els treballadors han fet públic el seu malestar aquests dies amb diferents xiulades davant l’Ajuntament de la població. Denuncien que l’empresa està bloquejant les negociacions per aprovar el nou conveni laboral que inclou millores salarials i de seguretat, entre d’altres aspectes. També asseguren que tenen el sou congelat des de fa 9 anys, els mateixos que dura la contractació per part de l’Ajuntament de Calella i posen l’accent en la perillositat d’estar utilitzant vehicles que es troben en molt males condicions i que no s’ha renovat.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde Marc Buch en declaracions a la mateixa emissora ha reclamat a les dues parts en conflicte que seguin a negociar i que trobin una solució per evitar la vaga i que el servei de recollida d’escombraries i de neteja viària quedi afectat en ple estiu i en una ciutat turística com és Calella. Buch ha recordat que el govern local s’ha posat a disposició per fer de mediador entre les dues parts. “L’Ajuntament de Calella adverteix que qualsevol afectació a la normalitat del servei seria inacceptable i tindria conseqüències de manera immediata”, recull un comunicat fet des del consistori que fegeix: “No es tolerarà que el conflicte entre l’empresa i els treballadors utilitzi com a moneda de canvi o afecti, de cap manera, la vida dels ciutadans i ciutadanes de Calella”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.