Infraestructures i serveis

patrimoni

L’arxiu comarcal del Baix Ebre, al balneari del Porcar de Tortosa

L’Ajuntament de Tortosa ha anunciat que comprarà la finca de l’antic balneari del Porcar a la societat mercantil Gestió Sanitària i Assistencial, valorada en 221.000 euros, per fer possible la instal·lació de l’arxiu comarcal del Baix Ebre en aquest espai. Actualment, l’Ajuntament disposa de la cessió del balneari del Porcar, un fet necessari per poder sol·licitar una subvenció al Departament de Cultura. “Ara fem un pas i comprarem l’antic balneari del Porcar per tal de posteriorment cedir l’ús d’aquest espai al Departament de Cultura”, ha explicat l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan. L’acord entre la Generalitat i l’Ajuntament serà compatible amb el projecte que ja té en marxa l’Ajuntament per tal de rehabilitar el pavelló de les arcades, situat al costat de la torre de planta rectangular, un pavelló que només conserva la façana davantera.

Les instal·lacions actuals de l’arxiu comarcal del Baix Ebre han quedat petites i calia trobar un altre espai on garantir l’ingrés dels fons, tant públics com privats, de la comarca que estan pendents d’incorporar-se per la manca d’espai als Reials Col·legis. L’edifici renaixentista és propietat del Bisbat de Tortosa i ja va prorrogar la cessió de l’espai, però advertint que calia trobar un altre espai per a l’arxiu comarcal del Baix Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia