Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES

Autoritzen instal·lar la central solar fotovoltaica ’La Romiguera’ a Montblanc

El Departament d’Acció Climàtica ha atorgat l’autorització administrativa prèvia i l’autorització administrativa de construcció per al projecte de central solar fotovoltaica La Romiguera, amb 13.700 panells i 6 MW de potència, al terme municipal de Montblanc. L’Empresa Energies Renovables Terra Ferma, SL és la promotora de la instal·lació, amb un pressupost de poc més de 6 milions d’euros. A banda dels permisos per construir en sòl no urbanitzable, s’han autoritzat també les infraestructures d’evacuació, amb una línia d’alta tensió soterrada de 25 kV i 2.100 metres de longitud, que connectarà la planta amb la subestació elèctrica Montblanc.

La Generalitat ha desestimat les al·legacions presentades en contra per l’Ajuntament de Montblanc i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Reclamaven que es prengués un acord desfavorable en la diagnosi d’impacte ambiental i que no prosperés l’autorització administrativa davant les afectacions socials i econòmiques al municipi i pobles limítrofs. Acció Climàtica, d’acord amb el promotor, considera que no s’afectarà cap espai forestal protegit, descarta l’avaluació ambiental ordinària i nega la consideració de macroprojecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia