Infraestructures i serveis

Realitzen una neteja extraordinària a diferents punts de la Font de la Pólvora

L’Ajuntament de Girona ha realitzat una neteja extraordinària a diferents punts del barri de Font de la Pólvora que presentaven un elevat volum de residus. Aquest matí, personal de Girona+Neta i de les brigades municipals han realitzat un servei especial en aquests indrets. Concretament, s’ha realitzat una neteja amb escombrada mixta i s’han retirat diferents andròmines com cadires que hi havia a la via pública.

Aquesta és una actuació que el consistori duu a terme quan es detecten espais que requereixen una neteja en profunditat. En aquest sentit, el setembre del 2023 es van netejar en profunditat cinc punts de la ciutat: la plaça de Santa Eugènia, el carrer de la Creu, la travessia de l’Auriga, al voltant del Mercat del Lleó i l’entorn de l’escola de Font de la Pólvora.

“Mantenir tots els barris nets és una tasca imprescindible. Aquest seguit d’actuacions més intensives són essencials per un millor funcionament i dignificació del barri”, ha afirmat el regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona, Sergi Cot Cantalosella.

D’altra banda, l’Ajuntament de Girona ha tret a licitació la neteja i tancament de l’espai públic situat entre el carrer del Pruner i el torrent de la Font de la Pólvora per l’alt volum de residus que hi ha en aquesta zona. L’indret en qüestió, situat darrere de l’Escola Bressol Cavall Fort, és usat tradicionalment com a aparcament i amb el temps s’ha convertit en un abocament de residus com runa, ferralla, mobles i pneumàtics. Després de diferents mesos treballant-hi, ara el consistori ha tret a licitació l’actuació per un import de 36.023,02 euros (IVA inclòs).

Es tracta d’un espai públic de 2.900 m2 que està situat al final del carrer del Pruner i que limita amb el torrent de la Font de la Pólvora. El consistori pretén retirar l’alt volum de residus que hi ha en aquesta zona propera a una escola bressol i al medi natural, ja que suposa un problema de salubritat i a la vegada un risc d’incendi.

El contracte inclou la retirada i classificació dels residus per poder-los reciclar, així com la seva càrrega i transport. Per dur a terme aquestes tasques es requereix maquinària especialitzada que l’Ajuntament no disposa com són camions de transport de maquinària i residus i de moviment de terres.

A banda de la neteja, també es col·locaran elements per impedir l’entrada de vehicles en aquest espai. Concretament, es posaran unes pedres de grans dimensions a l’accés del solar. Amb aquesta actuació es pretén evitar que els vehicles puguin accedir-hi i abocar residus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Denuncien que moltes embarcacions no compleixen la normativa

palafrugell
SOCIETAT

Càritas Catalunya alerta que la pobresa s’estén entre els més joves

La seu d’Urgell
URBANISME

La construcció de pisos nous repunta un 40% i suma la millor dada de la dècada

Barcelona

Neteja extraordinària a diferents punts de la Font de la Pólvora

GIRONA

Sant Antoni crea prop de 350 places de pàrquing gratuïtes

calonge / sant antoni
mobilitat

Mataró amplia els punts de recàrrega de vehicles elèctrics als aparcaments municipals

Mataró

Matadepera fa una consulta popular per decidir si tanca el camp de golf municipal

Matadepera

Campanya per promoure les compres al Mercat de la Devesa

GIRONA
SERVEIS

Tarragona aposta per un sistema innovador per renovar el clavegueram

Tarragona