Infraestructures i serveis

Renfe endarrereix l’entrada en servei de l’RL4 entre Lleida i Manresa

La posada en marxa de l’RL4 entre Lleida i Manresa haurà d’esperar una mica més del previst. Tot ui que l’entrada en servei de la línia estava prevista inicialment per aquest juliol Renfe ha anunciat que s’endarrerirà fins a la tardor. Segons el secretari general de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, aquest mateix mes però es podrà determinar una data més concreta que afegeixi “certeses” i ha recordat que aquest és un “compromís ferm” que forma part de l’acord del traspàs.

Aquest dimecres a la tarda, s’ha celebrat una nova reunió de l’Òrgan Mixt de Coordinació i Control Generalitat - Renfe, amb la participació de representants del Govern i de l’operadora, a més de l’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri, per fer un seguiment de diferents aspectes com la puntualitat, el nombre de validacions i l’estat actual de la plantilla, entre d’altres.

La Generalitat també ha demanat que els plans alternatius de transport durant les obres a la infraestructura es dissenyin amb més antelació. El proper tall previst és entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders per adaptar el túnel del Roc de Sant Gaietà i implantar l’ample estàndard al corredor mediterrani.“Serà el tall més important a partir de la tardor i per les experiències anteriors demanem que hi hagi molta comunicació”, ha assenyalat Sanglas a l’ACN en relació al pla de transport alternatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.