Infraestructures i serveis

serveis

Un bus gratuït connectarà la zona d’aparcament amb el centre pel Concurs de Focs

Amb motiu de la presentació del Pla de Seguretat i Emergències del 52è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava-Trofeu Vila de Blanes, que tindrà lloc del 23 al 27 de juliol, avui s’ha informat d’una de les principals novetats de l’esdeveniment. Es tracta d’un servei gratuït de busos llançadora que connectaran la zona d’aparcament de la Ciutat Esportiva amb el centre del municipi els cinc dies de focs. L’any passat, l’Ajuntament de Blanes va fer una prova pilot que va consistir en habilitar busos llançadora que connectaven la zona d’aparcament de la Ciutat Esportiva amb la Terminal d’Autobusos. El servei era gratuït, i per avaluar la seva idoneïtat es va fer durant els dos dies en què s’esperava una major afluència de públic, coincidint amb el cap de setmana. Després dels bons resultats que va donar la prova pilot l’any 2023, aquest 2024 s’ha decidit donar-li continuïtat i, encara més, ampliar el nombre de dies en què funcionarà. Així, el servei coincidirà amb les cinc nits de focs, tot i que amb dos horaris diferenciats en funció de la major i menor afluència de públic que es preveu durant el concurs. D’aquesta manera, els tres primers dies –dimarts 23, dimecres 24 i dijous 25 de juliol– el servei funcionarà des de les 7 de la tarda fins les 12 de la mitjanit. En canvi els dos darrers dies, en què hi haurà un major volum d’espectadors, divendres 26 i dissabte 27 de juliol, s’ampliarà l’horari, de manera que el servei començarà a les 5 de la tarda i s’allargarà fins les 3 de la matinada.

Pel que fa al pla de seguretat multidisciplinar, cada nit es mobilitzaran prop de 300 efectius humans: agents de policia, bombers, protecció civil, tècnics sanitaris, així com equips de suport, emergències, intervenció i logística. Protecció Civil i Policia Local de Blanes encapçalen l’organització de la seguretat del festival pirotècnic i de la festa major. Per tercer any consecutiu, el Pla de Seguretat i Emergències 2024 inclourà cadascuna de les cinc nits la presència d’unitats anti-drons que seran aquí gràcies a la col·laboració dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil. Aquest operatiu vetllarà per la seguretat de l’espectacle pirotècnic en un dels aspectes que, especialment aquests darrers anys, ha proliferat significativament: els drons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Investigadors de la UPC creen un sistema per reduir el combustible del vaixell d’Open Arms

Vilanova i la Geltrú
SOCIETAT

Una veïna del Raval nega que la manifestació contra Vox fos “violenta”

Barcelona
societat

La Policia Local detecta una cinquantena d’infraccions a comerços

salt
SOCIETAT

Baqueira promou un programa de lloguer d’habitatges per als seus treballadors

Baqueira
societat

Impulsen un projecte per donar accés a l’aigua a les persones amb mobilitat reduïda

palamós
JUDICIAL

Els metges veuen probable que la hipoglucèmia greu de Mainat fos per insulina

Barcelona
JUDICIAL

Llibertat per als dos detinguts acusats de fer violentes desocupacions extrajudicials

Tarragona
serveis

Un bus gratuït connectarà l’aparcament amb el centre pel Concurs de Focs

blanes

L’antiga UNED serà refugi climàtic per a persones sense sostre

girona