Infraestructures i serveis

societat

Figueres canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

L’Ajuntament de Figueres ha procedit a canviar el model de fonts públiques d’aigua potable per evitar-ne usos incívics, vandàlics i indeguts. Actualment, de les 75 fonts que hi ha repartides per la ciutat, 7 es trobaven inoperatives per diferents motius. En punts com la plaça de l’Estació, per exemple, s’hi havien detectat usos irregulars que comprometien la salubritat de la font, com rentar-se els peus o altres parts del cos. A Vilatenim, també hi havia problemes a les fonts per manipulacions a les arquetes per part de persones per omplir bidons.

Per aquests motius, des de l’empresa plurimunicipal de serveis FISERSA es va procedir a encarregar un nou model de font que ja s’havia provat en el Parc del Manol. Es tracta d’una instal·lació que en la part superior es facilita que l’ús de la font sigui exclusiu per beure. Ara, es canvien el model de dues fonts de Vilatenim (plaça dels Drets Humans i parc infantil del carrer Nou) -que incorporen, a més, un abeurador per gossos a la part inferior- i la de la plaça de l’Estació.

Pel que fa a les altres fonts inoperatives, s’arreglarà la que hi ha a la plaça Josep Pallach i dues ubicades al Parc Bosc que s’han tancat preventivament per pèrdues d’aigua per actes vandàlics.

Ús exclusiu per beure aigua

En aquest sentit, Jordi Masquef, alcalde de Figueres, explica que “les fonts públiques, a Figueres, són exclusivament per beure aigua, no per rentar-se els peus ni per omplir bidons. Havíem rebut nombroses queixes veïnals i l’obligació d’aquest govern és escoltar i donar resposta a les preocupacions de la ciutadania”.

Pel que fa a les crítiques del cap de l’oposició, Pere Casellas, Masquef respon que el més preocupant és que “des de les institucions públiques no es pot fomentar l’alarmisme i la desinformació entre la ciutadania fent creure a la gent que les fonts públiques estan tancades. La gent espera de nosaltres actituds més responsables”.

D’altra banda, el consistori figuerenc recorda a la ciutadania que les fonts ornamentals i basses de la ciutat (plaça de la Font Lluminosa, rotonda Rally Sud, Parc Bosc, plaça de la Palmera, plaça Josep Tarradellas, Parc de les Aigües) es troben buides com una de les restriccions de la fase d’emergència 1 per sequera en què es troba Figueres, en la qual se’n prohibeix l’ompliment total o parcial .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.