Infraestructures i serveis

seguretat

Barcelona incorpora 40 agents cívics més durant la Copa Amèrica

S’afegeixen als 70 que hi ha actualment actius a la ciutat durant l’estiu

L’Ajuntament de Barcelona reforça la presència d’agents cívics a la ciutat per afavorir la convivència a l’estiu entre turistes i veïnat i intensificar les actituds d’anticipació i prevenció, de cara a la celebració de la Copa Amèrica a la ciutat.

En concret, Barcelona sumarà 40 nous agents a la setantena que hi ha actius a l’estiu. Tindran presència als carrers des d’ara i fins a finals d’octubre, quan es preveu que baixi l’activitat turística prevista a la ciutat. El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha posat en valor aquest servei “que ja existeix i que hem mirat de dimensionar per un estiu que preveiem especialment intens per una banda per l’activitat de la Copa Amèrica, i de l’altra per la previsió d’afluència de turistes a la nostra ciutat”.

Batlle ha destacat que el servei d’agents cívics té “les funcions d’auxiliar, atendre, informar i fer front a tot tipus de contingències a l’espai públic, acompanyant la funció de la Guàrdia Urbana, que té l’autoritat”. El tinent d’alcaldia i regidor de Ciutat Vella ha fet “una crida al civisme i al comportament plenament cívic del conjunt de la ciutadania” i ha posat de relleu la bona valoració ciutadana que rep el servei d’agents cívics.

Amb un pressupost extraordinari de 391.732 euros, la majoria d’aquests agents cívics s’incorporaran a temps complet, (de dilluns a divendres), i 10 ho faran a temps parcial (per a cobrir les rotacions de caps de setmana), durant tres mesos. Els equips d’agents cívics ja es van incrementar al mes de juny, dels 58 que hi ha durant tot l’any, fins als 70 que hi treballen des de principis d’estiu, com una de les mesures concretes que contempla el Pla de Gestió dels Espais de Gran Afluència (EGA), el model presentat recentment per l’Ajuntament de Barcelona per tal de gestionar les zones més turístiques de la ciutat.

Tots els agents de reforç tindran assignada activitat a l’espai públic a peu de carrer, i a les tradicionals zones d’estiu com Barceloneta i Gòtic, entorn de la Sagrada Família, places de Gràcia, Trinitat Vella, Rambla Prim i Parc de Montjuic, i que aquest estiu han sumat tres nous emplaçaments d’alta demanda com la Rambla, el Front Litoral i la Vil·la Olímpica. A més, aquest contingent es destinarà especialment a reforçar al servei de la Barceloneta i els entorns de la Sagrada Família.

Els agents cívics, gestionats per part de B:SM, realitzen tasques d’informació, sensibilització i promoció d’actituds cíviques per tal de fomentar accions de bona convivència i respecte, afavorir l’ús cívic dels espais públics i vetllar per les normes de convivència. El seu objectiu és fer de Barcelona una ciutat més amable i amb major sensació de seguretat i d‘interlocució tant pels ciutadans i ciutadanes com per aquells que la visiten. Tots els agents cívics porten l’app Barcelona a la butxaca per tal de reportar situacions problemàtiques que detectin a l’espai públic, fet que agilitza la comunicació i resolució d’incidències als carrers de la ciutat.

Amb presència a tots els districtes de la ciutat, les seves principals funcions són les de promoure el civisme i desenvolupar tasques de prevenció de conflictes a les zones on es fa necessària la seva actuació. Els agents actuen com a mitjà de dinamització dels bons usos amb tasques d’informació, sensibilització, advertència, i quan esdevé necessari, el requeriment.

Segons dades de l’any 2023, els agents cívics van realitzar un total de 380.186 actuacions a peu de carrer a tots els districtes, i van registrar un índex de satisfacció ciutadana respecte al personal que actua com a agents de civisme del 7’36 sobre 10.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ
seguretat

Barcelona incorpora 40 agents cívics més durant la Copa Amèrica

Barcelona

Escriptures notarials del segle XVIII transcrites amb IA

GIRONA

Teràpia avançada contra el mieloma amb cèl·lules del propi pacient

Barcelona
societat

Amplien la zona verda d’aparcament de diversos sectors amb 80 places

salt