Infraestructures i serveis

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

Una nova avaria ha deixat sense subministrament d’aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava de Llagostera. Davant la urgència de la situació l’Ajuntament ha fet pública diverses mesures. A través d’un decret d’alcaldia ha requerit a l’empresa Rec Madral Companyia d’aigües SA perquè adopti mesures necessàries per a restablir la prestació del servei a tots els usuaris.

Mentrestant això no succeeixi ha acordat de subministrar aigua als veïns amb un camió cisterna que, de moment, s’ubicarà demà dissabte de 9 a dues a la rotonda de les bústies de Font Bona. A més, tots els veïns afectats podran utilitzar durant el cap de setmana les dutxes de la piscina municipal i del pavelló municipal .

S’ha convocat així mateix una reunió d’urgència amb els serveis tècnics i jurídics municipals per tal d’estudiar la viabilitat de posar en marxa de forma provisional, la canonada que en aquests moments s’està acabant d’executar des del dipòsit de can Pinet fins les dues urbanitzacions per tal de poder omplir els dipòsits i restablir el servei.

Davant la “gravetat i reiteració dels fets”, l’Ajuntament explica en un comunicat que ha traslladat a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i a l’Agència Catalana del Consum (ACC) aquests mesures adoptades, als efectes de que els esmentats organismes, en el marc de les competències que tenen legalment atribuïdes, puguin procedir a investigar els fets i a adoptar les accions i mesures adequades per a corregir aquesta situació i sancionar les infraccions en que hagi pogut incórrer Rec Madral Companyia d’Aigües SA derivades de la “incorrecta gestió de l’aigua i del servei d’abastament”.

L'alcalde Narcís Llinàs, en declaracions a Acn, ha criticat que és "un problema recurrent" i ha lamentat la manca d'inversió per part de l'empresa concessionària del servei. "Rec Madral no ha fet les inversions que tocaven quan calia i ara no paren d'haver-hi fuites", ha dit. "De moment, no poden omplir el dipòsit perquè l'aigua es perd per un costat o per l'altre", ha afegit el batlle.

1,5 milions en canonades

L'Ajuntament de Llagostera ha fet una canonada nova des del dipòsit de Can Pinet fins a Selva Brava, des d'on connecta també amb Font Bona. Es tracta d'una inversió de prop d'1,5 milions d'euros, que ha subvencionat en gran manera l'ACA i que servirà per garantir el subministrament d'aigua a les urbanitzacions afectades. "Serà una canonada paral·lela a la de Rec Madral i que permetrà que el municipi els doni el servei d'aigua", ha detallat Llinàs. Aquesta infraestructura encara no es pot fer servir perquè les obres no s'han acabat. La previsió és que els treballs finalitzin d'aquí a un mes i entri en funcionament. De totes maneres, s'està estudiant -amb l'empresa concessionària de l'aigua i amb els tècnics municipals- "si es pot fer una connexió provisional abans no s'acabin les obres, per avançar-ho".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ
seguretat

Barcelona incorpora 40 agents cívics més durant la Copa Amèrica

Barcelona

Escriptures notarials del segle XVIII transcrites amb IA

GIRONA