Infraestructures i serveis

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran de Catalunya

Sant Feliu de Guíxols ha començat les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran de Catalunya. Es tracta del projecte Walden XXI, en virtut del qual es transformarà l’antic hotel Jecsalis, a la carretera de Girona, en 31 apartaments dissenyats per promoure la convivència i l’autogestió, segons informa l’Acn.

Aquest divendres s’ha celebrat un acte presidit per l’alcalde, Carles Motas, per celebrar l’inici de les obres, durant el qual s’ha reivindicat l’autogestió i les cures col·lectives davant del model actual de residències. “Envellir amb els amics i bons veïns de forma activa i comunitària és una alternativa millor”, afirma la carta que han llegit els socis de l’edifici durant l’esdeveniment.

Walden XXI es basa en la rehabilitació integral de l’antic hotel Jecsalis, adquirit el 2020 per la cooperativa Sostre Cívic. El projecte inclou 31 apartaments de 40 a 56 metres quadrats, espais comuns com una sala polivalent i un menjador comunitari, i està dissenyat per fomentar la interacció social i el benestar dels residents.

La fórmula cooperativa en què s’organitza la propietat és la cessió d’ús. La propietat dels habitatges és sempre de la cooperativa i els socis usuaris paguen una quota mensual estable i permanent per sufragar el cost de la rehabilitació i els serveis de cures associats.

Yabel Pérez, tècnic responsable del projecte i membre del Consell Rector de Sostre Cívic, ha volgut subratllar el fet que aquest projecte suposi “recuperació de patrimoni privat per fer-ho en gestió col·lectiva en pro del dret a l’habitatge i d’una vellesa digna”.

La rehabilitació de l’edifici incorpora criteris de sostenibilitat i eficiència energètica per minimitzar l’impacte ambiental i reduir els costos. El projecte, a preu de cost i sense ànim de lucre, té el compromís de finançament de diferents entitats de la banca ètica i cooperativa, i de diverses administracions públiques catalanes i estatals. Les obres es preveu que finalitzin el 2026.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ