Infraestructures i serveis

Vidreres preveu la municipalització de l’aigua a la tardor

El govern de Vidreres ha engegat els últims tràmits, per portar a terme la finalització de la municipalització del servei d’aigua domiciliària a les urbanitzacions, gestió, que es va iniciar fa mesos i que es preveu fer els últims passos, i en posterioritat, entrar a fer la gestió del servei domiciliari directe. Amb aquest últim pas, es procedirà a posar punt i final a la gestió de les empreses que han estat operant des de fa gairebé 40 anys al municipi.

La situació que s’està vivint les últimes setmanes , amb falta de subministrament constant, també ha propiciat que es comenci aquest mes de juliol, el control de totes i cada una de les actuacions que les concessionàries de facto realitzen, així es començarà a revertir la situació que es viu actualment, tenint en compte la complexitat del servei i més en els mesos d’estiu.

Des del consistori s’ha iniciat la petició de les dades de treballadors, de subministres, connexions indegudes d’abonats, plantacions de marihuana, impagats que representen al voltant d’un 40% dels clients i que sumen gairebé 2 milions d’euros, entre altres dades necessàries per poder acabar la municipalització.

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, destaca que representarà un canvi pels veïns, la gestió directe per part de l’Ajuntament de Vidreres: “Iniciarem actuacions per buscar les fuites d’aigua, millores en els manteniments i inversions, s’hauran acabat les voreres no finalitzades i els furts de subministrament per part d’ocupacions. Estem completament convençuts que la gestió per part de l’administració, representarà un abans i un després. Hem de donar servei als usuaris sortint de l’estiu i donar per solucionades les situacions problemàtiques que viu el veïnatge”. Ara mateix també s’ha iniciat l’estudi de tota la maquinària nova que es necessitarà per la optimització del servei domiciliari d’aigua.

A l’Ajuntament també li han comunicat que ha rebut una subvenció de 443.166 euros dels 796.919 euros que té de cost l’actuació de la nova canonada. Aquest més del 50% de cost de l’obra serà finançat per l’Agència Catalana de l’Aigua per realitzar la interconnexió d’aproximadament 5,5km , que anirà de l’estació de Mundet a l’estació del Suís, i permetrà optimitzar la capacitat de transport d’aigua a les urbanitzacions de Terra Fortuna, Puigventós, Aiguaviva Parc i al Polígon industrial. Aquesta subvenció s’engloba dins de les diverses actuacions de millora, previstes en aquests barris. Es subrogarà el personal de les empreses adscrits al serveis d’aigua de Vidreres, segons la normativa vigent.

Pel que fa els deutes fiscals que les empreses tenen amb l’Agència Tributaria Catalana, esmentar que aquests no seran repercutits a l’Ajuntament de Vidreres tal i com s’ha fet saber en diverses ocasions. Des de l’administració local s’han portat a terme tots els passos corresponents, per evitar la situació d’haver de fer front a uns deutes que no corresponen a l’Ajuntament, segons els acords amb la Generalitat de Catalunya del seu dia (LLEI 3/2023, del 16 de març, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia