Infraestructures i serveis

serveis

Vidreres inicia el control del servei d’abastament d’aigua potable a les urbanitzacions

L’Ajuntament de Vidreres passarà a controlar la prestació del servei d’abastament domiciliari d’aigua potable a les urbanitzacions del municipi, a partir de l’1 d’agost de 2024. Així ho ha acordat per urgència el ple ordinari que es va celebrar ahir al vespre, en un pas més encaminat a la municipalització del servei.

L’alcalde de Vidreres Jordi Camps, ha explicat que atesa la complexitat de la xarxa d’abastament d’aigua a les urbanitzacions del municipi, i la necessitat que l’Ajuntament i els seus serveis tècnics, coneguin tot el sistema, és imprescindible un període de supervisió i col·laboració mútua entre els actuals treballadors de les empreses i els serveis tècnics municipals.

En aquest sentit l’Ajuntament de Vidreres reorganitzarà el personal de la Brigada per assumir el coneixement de la xarxa i les instal·lacions del servei d’abastament d’aigua potable que fins ara presten de facto les empreses, a les urbanitzacions del municipi. Així mateix des del dia 1 d’agost les empreses cediran 3 treballadors del servei, amb la finalitat de col·laborar amb al brigada municipal en la reparació avaries i transmissió del coneixement del funcionament de la xarxa i les seves instal·lacions.

En el mateix Ple, s’ha aprovat inicialment la modificació de crèdit per valor de 1.500.000 euros destinats a finançar inversions al servei d’abastament d’aigua i destinarà 50.000 € de recursos propis a fer actuacions ràpides per reparar fuites i resoldre els problemes de manca de subministrament.

El conjunt d’inversions necessàries es troben delimitades en el pla director de l’aigua aprovat pel Ple municipal en data 29 de novembre de 2022, si be caldrà realitzar un estudi de cada veïnat per determinar les necessitats d’inversió concretes. Entre elles hi ha la construcció d’una nova canonada que substitueixi l’actual en servei des del dipòsit Mundet fins al primer dipòsit del veïnat d’Aiguaviva parc, de la qual l’Ajuntament disposa d’una subvenció de l’ACA per import de 443.165,94 euros, sobre un cost total de 796.918,72 euros.

Finalment l’alcalde ha explicat que l’Ajuntament de Vidreres ha realitzat els tràmits oportuns per identificar els béns i drets que han de ser objecte de transmissió per tal que es pugui assumir el servei d’abastament d’aigua potable als veïnats d’Aguaviva Parc, Puigventós, la Goba, Terrafortuna i el polígon industrial de Vidreres. L’alcalde ha demanat paciència i col·laboració als veïns afectats en tot aquest procés de municipalització del servei d’aigua als barris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MOBILITAT

Trànsit vol instaurar un tram de cent quilòmetres de velocitat variable a l’AP-7 entre Maçanet i el Vendrell

BARCELONA
serveis

Vidreres inicia el control del servei d’abastament d’aigua potable a les urbanitzacions

vidreres
meteorologia

La calor toca sostre i s’acarnissa a l’Empordà

barcelona
societat

Protesta pel possible desallotjament a l’antiga escola Massana

BARCELONA

Controlat l'incendi de Maçanet de la Selva per un vehicle calcinat a l'AP-7

maçanet de la selva
SOCIETAT

Formació i celebració a Salt en el Dia de la Dona Africana

salt
Economia

Sánchez anuncia acord social per jubilacions parcial i activa

barcelona

Detecten casos d’animals salvatges infectats amb llengua blava a l’Alta Garrotxa

girona
medi ambient

Estabilitzat el foc de l'Urgell, que ha afectat 209 hectàrees

Ciutadilla