Infraestructures i serveis

serveis

L’aigua de la mina del barri Fortuny anirà a la xarxa de Reus

L’Ajuntament de Reus ha iniciat la construcció d’una planta de tractament d’aigua per injectar aigua de la mina del barri Fortuny a la xarxa d’abastament de la ciutat. Les obres tenen una durada de sis mesos i un pressupost de 498.674,28 euros, que subvenciona en bona part l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). L’obra facilitarà la potabilització parcial de l’aigua de la mina. Es guanyaran fins a més de 200.000 m³ anuals d’aigua per a ús de boca, segons ha informat Aigües de Reus. També s’enllesteix la instal·lació d’una segona xarxa de distribució d’aigua no potable per al reg i altres usos directament vinculats a l’economia circular. L’empresa reutilitza 800.000 m³ anuals d’aigua per a reg, que equivalen al consum mitjà de 4.800 habitatges.

La segona xarxa servirà per al reg del parc dels Capellans, de la zona del camí del Riudoms, i de l’àrea enjardinada de les piscines municipals, així com per omplir els vasos per al bany. L’aigua de la mina del barri Fortuny ja es destina, parcialment i sense cap mena de tractament, al reg del parc del Lliscament, a tocar de les piscines. Aigües de Reus valora la possibilitat que l’aigua del buidatge de les piscines s’usi per a la recàrrega de l’aqüífer de la mina, en lloc d’abocar-la a la claveguera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia