Infraestructures i serveis

serveis

Llagostera rescata el servei d’aigua de les urbanitzacions i expulsa Rec Madral

El ple de Llagostera, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat per unanimitat rescatar el servei d’aigua de les urbanitzacions La Mata, Font Bona i Selva Brava, expulsant l’empresa privada Rec Madral que ho gestionava. En concret, s’ha aprovat incoar el procediment d’establiment del servei d’abastament d’aigua en règim de monopoli i ordenar l’expedient corresponent.

Tal com ha explicat l’alcalde, Narcís Llinàs (Junts), que tot i estar de vacances ha assistit a la sessió, la mesura s’ha pres després de molts anys de servei deficient de l’empresa, una situació que s’ha agreujat encara més els darrers mesos. Una pertorbació que està produint una lesió als interessos dels usuaris, que pot derivar en una situació d’emergència davant el col·lapse de les instal·lacions. Els veïns d’aquestes urbanitzacions han patit continus talls d’aigua per les múltiples avaries i fuites a la xarxa, que els ha arribat a deixar diversos dies sense servei.

A partir de demà mateix l’Ajuntament, a través d’una concessió temporal a l’empresa Aqualia, gestionarà el servei. Però es generen situacions diferents. A la Mata, la complexitat serà mínima ja que es podrà connectar a la canonada municipal que passa per la urbanització de Mont-Rei. A Font Bona es farà un enllaç amb les obres de canalització que està fent l’Anjutament, que permet transportar aigua des del dipòsit de Can Pinet fins a una nova estació de bombament, situat al costat del dipòsit de Selva Brava. Des d’aquesta estació es farà la connexió fins a Font Bona i el subministrament elèctric, que encara no existeix, se suplirà amb un generador o bé amb el sistema del comptador de Rec Madral. En aquest cas, s’utilitzarà la xarxa que és propietat de la junta de compensació i no es dependrà de la de Rec Madral. Pel que fa a Selva Brava, es portarà aigua directament al dipòsit de la urbanització –una operació que ja s’està fent ara mateix pels problemes habituals que s’han generat– i es distribuirà a través de la xarxa que és propietat dels veïns, fet que genera una incògnita de com respondrà perquè s’intueix que està en molt males condicions. Des del consistori, però, asseguren que és una situació temporal fins que no es faci una nova xarxa en baixa a la urbanització.

En una sala de plens plena a vessar de veïns afectats de les tres urbanitzacions, tots els grups municipals han manifestat el seu suport a la iniciativa de l’equip de govern, malgrat tramitar-se d’urgència i amb poc temps per estudiar la documentació. “Avui és un dia històric perquè expulsem per fi a Rec Madral d’aquest servei bàsic”, ha dit Jordi Casas (CUP-Alternativa per Llagostera). Per la seva part, Eduard Díaz (ERC), ha manifestat que “és una molt bona notícia però ara la feina és trobar una bona fórmula per a tots els veïns”. I Àlex Maqueda (PSC) ha reiterat que és “un dia històric perquè ens traiem de sobre Rec Madral”.

La nova canonada que està fent l’Ajuntament ha suposat una inversió de més d’un milió d’euros. Al final del ple s’han respost els dubtes dels veïns i l’alcalde ha demanat paciència pels inconvenients que puguin sorgir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia