Infraestructures i serveis

El Consell Comarcal de la Selva ha atès 166 emprenedors durant els primers sis mesos del 2024

El servei de creació d’empresa del Consell Comarcal de la Selva ha atès un total de 166 emprenedors durant els primers sis mesos d’aquest any. A través d’aquest servei, l’ens ofereix una sessió individualitzada on els emprenedors reben un anàlisi del projecte de negoci així com una orientació sobre el procés d’assessorament per tirar-lo endavant. Dels 166 emprenedors, 44 han creat la seva pròpia empresa. D’aquestes, 7 han estat gràcies a Reempresa, 2 a un Microcrèdit social de La Caixa, 17 han capitalitzat l’atur que els ha permès finançar la inversió inicial i les 22 restant han sol·licitat alguna ajuda a fons perdut per iniciar els seus negocis. El 90% dels projectes són d’autoocupació.

En aquest sentit, durant la roda de premsa de la presentació dels resultats del projecte, el conseller d’empresa, Lluís Barnés, ha remarcat que “una altra de les fases que és fonamental a l’emprenedoria és el suport que aquests nous emprenedors tenen a l’hora de consolidar les seves empreses”. Per això, des del servei se’ls ofereix un suport durant els primers mesos i anys de funcionament del negoci, que ha de servir per analitzar l’evolució global de l’activitat i poder-la orientar en tots aquells aspectes que no estiguin funcionant correctament. Aquest tipus de seguiment, segons Barnés, es va mantenint durant els tres primers anys de l’empresa, al llarg dels quals l’emprenedor pot participar en tutories amb assessors del servei.

Durant aquest primer mig any, un total de 48 projectes creats en els darrers tres anys han passat pel servei de consolidació empresarial per assessorar-se en diferents aspectes relacionats amb la gestió empresarial del seu negoci.

Suport a microempreses

Durant aquests sis primers mesos de l’any, els tècnics d’empresa del Consell i l’equip de professionals col·laboradors han fet un total de 185 visites a negocis locals de la comarca. Aquestes visites consisteixen en conèixer el negoci, valorar les necessitats que tenen els empresaris, informar sobre ajudes i subvencions disponibles així com assessorar sobre àmbits de gestió on tenen dubtes.

El president de l’ens selvatà, Martí Pujals, ha destacat la gran tasca que duen a terme les tècniques d’aquest servei d’empresa a la comarca. En aquest sentit, ha destacat el nombre d’ajuntaments selvatans que tenen conveni amb el Consell i el fet que, any rere any, s’hi incorporen nous ajuntaments. De fet, tal com ha explicat el mateix Pujals, el grau de satisfacció per part dels ens municipals d’aquest servei és extraordinari i ja s’està pensant en la manera de donar resposta a les necessitats

Implantació de nous programes

Un altre dels projectes que des del servei de creació d’empresa s’ha pogut endegar és el programa Consolida’t del Departament d’Empresa i Treball. Enguany s’ha iniciat aquest nou servei que ofereix les eines i els instruments necessaris perquè treballadors autònoms millorin els seus models de negoci i el puguin fer créixer i enfortir. En aquest programa hi participen un total de 25 empreses i consta de 40 hores de formació més mentories personalitzades amb els diferents experts.

En paral·lel, l’ens també està a punt per donar el tret de sortida a la tercera edició del RuralEmprèn, un programa de preaccelaració de projectes emprenedors de l’àmbit serveis. Constarà d’un total de 100 hores de formació i mentories amb diferents experts. Es tracta d’un programa subvencional pel departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INSTITUCIONS

La Paeria proposa 35 distincions honorífiques, entre elles a Àngel Ros

LLEIDA
seguretat

Més tanques al Maresme perquè no es creui la via

Premià de Mar

Atenen 166 emprenedors durant els primers sis mesos del 2024

santa coloma de farners
equipaments

Canvien el sostre del pavelló de les Casernes, a Vilanova i la Geltrú

VILANOVA I LA GELTRÚ
equipaments

Nou pavelló i reforma dels patis de l’institut Camí de Mar de Calafell

CALAFELL

Signat el conveni per fer realitat la Planta fotovoltaica de l’abocador de Puigpalter

banyoles
GIRONA

L’Arxiu Municipal ingressa dos programes de festes dels anys 1935 i 1948

GIRONA

La residència del monestir de Sant Daniel obrirà a mitjans del 2025

GIRONA

Figueres adjudica les obres per adequar l’antic escorxador com a menjador social

FIGUERES