Infraestructures i serveis

SERVEIS

Els autobusos urbans de Manresa estrenen càmeres de videovigilància

Els busos urbans de Manresa estrenaran demà càmeres de vigilància coincidint amb la Festa Major. Cadascun dels 18 vehicles del servei comptarà amb dos dispositius d’enregistrament d’imatges, una a la part davantera del bus i que enregistrarà l’entrada al vehicle, i una segona a la part intermèdia o posterior, segons el model de l’autobús. La instal·lació del sistema de videovigilància té per finalitat dissuadir conductes inadequades i garantir la seguretat dels usuaris i el personal, béns i els mateixos vehicles, durant la prestació del servei. En cas que hi hagi una incidència i sigui necessari, una autoritat podrà sol·licitar el visionat de les imatges que s’han enregistrat en un bus i moment concret. Les persones usuàries del servei seran informades que es troben en una zona videovigilada. Per aquesta raó, i també per complir amb la normativa de protecció de dades, en cadascun dels vehicles s’hi col·locaran cartells informatius en punts propers a cadascuna de les càmeres.

D’altra banda, el servei de bus urbà de Manresa es reforçarà entre el 30 d’agost i el 2 de setembre, amb motiu de la Festa Major. Enguany, s’estrenarà un servei de bus llançadora per accedir al Parc de l’Agulla durant la tarda i el vespre del diumenge 1 de setembre, on tindrà lloc el Castell de Focs a les 10 de la nit. Per la seva banda, el diumenge 1 de setembre la línia L7 (Festius La Parada) farà la darrera parada al Parc de l’Agulla a les 17.40 h. A partir d’aquella hora i per motius de seguretat, ja no es podrà baixar en aquesta parada ni pujar-hi.

Pel que fa al conjunt del servei de bus, durant els quatre dies forts de la Festa Major de Manresa, de divendres a dilluns, les línies L5 Sant Pau-Viladordis, L6 i L7 Festius (Parada i Balconada) i 705 Manresa - El Xup tindran horaris especials i serà gratuït a partir de les 22 h i fins a les 4 h. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament promou l’ús del transport públic els dies de Festa Major i facilita la mobilitat dels ciutadans que no caldrà que es desplacin amb vehicle propi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
INFRESTRUCTURES

Licitada l’obra de millora entre l’A-2 i la B-40 a Abrera i Esparreguera

Abrera

Els empresaris de l’Alt Empordà celebren l’anunci d’una dessaladora fixa al nord de la Costa Brava

ROSES
MEDI AMBIENT

Presenten recurs contra un projecte solar a la Conca de Barberà

PASSANANT I BELLTALL
URBANISME

Barcelona canviarà el sentit del trànsit a dos carrers d’Horta

Barcelona
SERVEIS

Els autobusos urbans de Manresa estrenen càmeres de videovigilància

Manresa
SOCIETAT

Dos-cents menors atesos en el programa d’addicció a les pantalles de la Diputació

Barcelona
SOCIETAT

Desocupats dos edificis de Badalona on hi vivien 21 persones

Badalona

El Baix Ter rep una subvenció d’1,16 milions per digitalitzar el cicle de l’aigua agrícola

TORROELLA DE MONTGRÍ

L’excedent d’energia solar municipal se cedirà a la ciutadania

El Prat de Llobregat