Infraestructures i serveis

SERVEIS

Manresa comença al setembre la segona fase del canvi de model de residus

El barri de La Balconada de Manresa iniciarà aquest mes de setembre el canvi de model de recollida de residus en la que serà la segona fase del desplegament a la ciutat. Tal com ja es va fer a la Balconada i Cal Gravat, els contenidors quedaran agrupats per illes senceres, amb totes les fraccions al mateix punt. Es començaran a instal·lar la setmana vinent i durant els primers dies romandran oberts, sense que faci falta la targeta per obrir-los. Es tancaran el dia 23 de setembre, un cop s’hagi completat la campanya informativa. La segona fase abastarà el 90% del barri de la Sagrada Família Només quedaran fora d’aquesta segona fase una sèrie de carrers que, per proximitat, es faran conjuntament amb el barri de la Font dels Capellans, en una fase posterior.

A la Sagrada Família, les xerrades informatives es faran el dimecres 4 de setembre a les deu del matí i el dijous 5 de setembre a les set de la tarda. Totes dues es faran a l’Escola Ítaca. Pel que fa a les targetes i el material que s’entrega, es podran recollir del 3 al 21 de setembre, en horari de 9 a 20 hores els dies feiners i de 9 a 14 hores els dissabtes, al local de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família. L’Ajuntament de Manresa està fent arribar cartes a totes les llars amb tota la informació.

Un cop feta la campanya informativa, que s’allargarà tres setmanes, els contenidors d’envasos, resta (rebuig) i orgànica quedaran tancats el 23 de setembre. El contenidor groc dels envasos i el contenidor marró de l’orgànica es podran obrir de manera il·limitada, sempre amb la targeta, mentre que el contenidor gris de la fracció resta (rebuig) només es podrà obrir un dia a la setmana, també amb targeta. Caldrà escollir entre dilluns o divendres. Pel que fa al contenidor verd del vidre i el contenidor blau del paper i cartró, continuaran oberts com fins ara i no farà falta la targeta per obrir-los.

La tercera fase del desplegament es farà aquest octubre i abastarà el 10% restant de la Sagrada Família, el barri de la Font dels Capellans, Viladordis i Cots-Guix-Pujada Roja. Només en quedarà fora una part de la Pujada Roja, que per les característiques dels seus carrers tindran un tipus de contenidors diferents, com els del Centre Històric. El nou model de recollida de residus amb contenidors intel·ligents està obtenint molts bons resultats en els dos primers barris on s’ha implantat, a la Balconada i Cal Gravat. Han passat de reciclar el 27,5% de la brossa que generen a fer-ho en un 75%, amb un increment significatiu de la recollida d’envasos i de l’orgànica, i una reducció representativa de la fracció resta (rebuig).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sant Fèlix amb regust agredolç

Vilafranca
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Cal fer més excavacions per donar llum verd al Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
SERVEIS

Manresa comença al setembre la segona fase del canvi de model de residus

Manresa

Els veïns del bloc de la Creueta denuncien que una empresa de desocupacions els pressiona perquè marxin

GIRONA
SOCIETAT

Inversió de 6,5 milions per millorar els entorns escolars de Sabadell

sabadell
Societat

Els Blaus de Granollers veuen en la polèmica pel taller una operació amb “intencions ideològiques i polítiques”

Granollers
Alemanya

Dos ferits per una explosió en una fàbrica d’explosius a prop de Colònia

Barcelona
Societat

Nou local dels Bombers de Barcelona al Port Olímpic

Barcelona

El servei de Biblioteques de la Diputació organitza 320 activitats formatives

GIRONA