Infraestructures i serveis

SERVEIS

Tona invertirà més d’un milió d’euros en renovar la xarxa d’aigua potable

El municipi de Tona invertirà més d’un milió d’euros, 1.055.213,78 en concret, per a la renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable. Aquestes canonades de fibrociment es troben obsoletes i han superat la seva vida útil; per tant, hi pot haver fuites pel desgast dels materials, segons informen des del consistori. L’Ajuntament ha rebut tres subvencions de diferents administracions per un import total de 856.500 euros que permetran afrontar el projecte.

El mes de febrer de l’any 2023, la Diputació de Barcelona va lliurar a l’Ajuntament de Tona el Pla Director d’Aigua Potable del municipi. El document ha permès actualitzar l’inventari de la xarxa, avaluar-ne l’estat de conservació i establir les prioritats de les actuacions de millora. Disposar del pla director va permetre a l’Ajuntament rebre les subvencions. La primera correspon a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que ha atorgat una partida de 300.000 euros, en règim de concurrència competitiva, dins la línia de subvencions adreçades als ens locals per a la realització d’actuacions per a la millora i renovació de les xarxes de subministrament d’aigua en baixa i per a la millora de la digitalització dels sistemes de gestió de l’aigua urbana dels municipis de Catalunya.

D’altra banda, el Departament d’Acció, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya van concedir 300.000 euros més dins el programa de subvencions destinades a ens locals de Catalunya per al desenvolupament d’actuacions de mitigació i adaptació al canvi climàtic. Finalment, la tercera subvenció, per import de 256.500 euros, prové de la Diputació de Barcelona dins el programa sectorial de millora de les xarxes d’abastament d’aigua. Des de l’Ajuntament s’avança que hi ha previst renovar uns 4.000 metres dels 6.140 metres totals que hi ha de fibrociment a les canonades de la xarxa del municipi. La renovació de la xarxa és un procés a llarg termini, però que cal planificar i executar any a any per no arribar a un punt crític. El fibrociment és un material fràgil que es troba fora de la seva vida útil. Realitzar-hi reparacions comporta dificultats importants.

A banda de les millores de la xarxa derivades d’aquestes tres subvencions, està previst que aquest 2024 s’ampliï la xarxa d’abastament d’aigua potable a nou masies del municipi dels sectors del Verinal i del Vendrell. Aquesta ampliació es finança entre aportacions dels titulars de les finques i l’Ajuntament a través d’un ajut de caixa de la Diputació de Barcelona. L’import aportat per l’Ajuntament és de 100.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Tona invertirà més d’un milió d’euros en renovar la xarxa d’aigua potable

TOna
SOCIETAT

Agramunt inaugura una escultura dedicada al torró, el dolç que l’identifica

Agramunt
SERVEIS

Les millores en el servei de bus urbà de La Roca s’aplicaran al setembre

La Roca del Vallès

Sant Fèlix amb regust agredolç

Vilafranca
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Cal fer més excavacions per donar llum verd al Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
SERVEIS

Manresa comença al setembre la segona fase del canvi de model de residus

Manresa

Els veïns del bloc de la Creueta denuncien que una empresa de desocupacions els pressiona perquè marxin

GIRONA
SOCIETAT

Inversió de 6,5 milions per millorar els entorns escolars de Sabadell

sabadell
Societat

Els Blaus de Granollers veuen en la polèmica pel taller una operació amb “intencions ideològiques i polítiques”

Granollers