Infraestructures i serveis

Liciten les obres per connectar el poble amb la depuradora de Riudellots

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a licitació les obres per a connectar el municipi de Campllong amb la depuradora de Riudellots de la Selva, amb l’objectiu de millorar el tractament i depuració de les aigües residuals. Es poden presentar ofertes fins el 20 de setembre i el pressupost de licitació és superior als 1,1 milions d’euros.

L’actuació prevista, que tindrà una durada de sis mesos, consistirà en l’adequació d’un bombament existent a Campllong i la construcció d’un de nou al costat de la riera Gotarra. Addicionalment, es construiran tres trams de col·lectors de 1.776 metres de longitud que permetran traslladar les aigües residuals d’aquest nucli fins a la depuradora. Finalment, s’aprofitarà un tram ja existent dels primers metres de la canonada d’impulsió amb l’objectiu de minimitzar les afectacions al trànsit i als serveis existents soterrats que hi discorren.

La xarxa de sanejament de Campllong és de tipus separatiu, disposant de diferents col·lectors per les aigües residuals, que actualment es tracten a la depuradora de la fàbrica d’embotits la Selva, i per les aigües de pluja, que aboquen directament a la riera de Campllong per diversos punts. Aquestes obres, per tant, serviran per a poder recollir i tractar la totalitat de les aigües residuals urbanes del nucli, adaptant-se a les necessitats de sanejament actuals i futures.

A més, c l’ACA ha ampliat recentment la capacitat de la depuradora de Riudellots, que ha passat d’una capacitat de tractament de 1.600 a 2.200 m3/dia. Aquest cabal de disseny contempla el tractament de la totalitat de les aigües residuals de Riudellots de la Selva i Campllong que no provinguin d’indústries que requereixin de plantes de depuració pròpia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut

Nova eina per a millorar els hàbits de vida d’unes 13.000 amb malalties cròniques a l’Alt Pirineu i Aran

Sort

Catalunya registra un 2% menys de suïcidis el 2023

Barcelona
Urbanisme

Moià destinarà 213.000 euros a la reforma de l’avinguda de la Vila

Moià
educació

Niubó aposta per l’inici de curs abans de l’11-S, frena la sisena hora i planteja canvis a l’FP

barcelona

Comença en procés per adjudicar 70 pisos de lloguer protegit

Castelldefels

Liciten les obres per connectar el poble amb la depuradora de Riudellots

CAMPLLONG
Medi ambient

Nou atac d’un llop a una explotació ramadera al Collsacabra

Rupit i Pruit

Els consistoris estudien mancomunar diversos serveis públics

LLORET DE MAR / BLANES

Pagesos denuncien l’ocupació il·legal de camps de conreu per ampliar un vial a Santa Susanna

Santa Susanna