Infraestructures i serveis

serveis

Renfe autoritza l’ús del bitllet de Rodalies per als trens regionals entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona

Després d’una setmana i mitja de queixes dels municipis i usuaris, s’introduiran millores al pla de transport alternatiu causat pel tall ferroviari al sud del país causat per unes obres al túnel de Roda de Berà. De fet, des dels gestors sempre s’ha manifestat la predisposició a anar-lo a adaptant segons les necessitats que es detectin i ara Renfe, Adif i Territori han anunciat mesures que “permetran millorar la comoditat i puntualitat del servei de Rodalies”. Segons exposa la companyia en un comunicat, després d’analitzar la mobilitat dels seus usuaris durant la primera setmana amb la circulació interrompuda entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders, a partir de demà amplia la validesa dels títols i abonaments recurrents gratuïts de rodalies de Barcelona als serveis regionals entre Sant Vicenç de Calders i la capital catalana.

Aquesta mesura pretén repartir el flux de demanda des de Sant Vicenç de Calders en trens Regionals i rodalia i, d’aquesta manera, evitar la saturació que s’ha donat en alguns trens d’hora punta del matí de la línia R2 sud entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova. A més, a l’estació de Sant Vicenç de Calders es continuarà reforçant la informació per tal d’encaminar els viatgers a la seva millor opció de desplaçament on la demanda de trens Regionals i rodalia quedi compensada.

Paral·lelament, tal com es va anunciar, s’estan implementant ajustos en la programació del servei per millorar l’operativa ferroviària al tram entre Reus i Sant Vicenç de Calders. En aquest sentit, des d’avui es limiten els talls i acoblaments a Reus i s’evitarà la programació d’encreuaments de trens en doble composició simultaniejats amb la maniobra d’inversió de la marxa a l’estació de La Plana-Picamoixons.

Segons Renfe, amb aquestes mesures, es reduiran alguns trens en doble composició a la línia R15 mantenint la màxima capacitat en aquest servei en hora punta de desplaçaments (4 primers trens d’entrada a Barcelona i 4 darrers de sortida a final del dia). A la línia R13 tots els trens circulen programades en doble composició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.