Serveis

tarragona

Les obres al Jaume I seran després de les municipals

L'Ajuntament de Tarragona les licitarà al gener i un cop adjudicada la transformació en pàrquing convencional començarà abans de l'estiu

La premissa és aprofitar al màxim l'obra civil ja feta

Les obres de transformació del Jaume I en un aparcament convencional començaran abans de l'estiu. Dit d'una altra manera, després de les eleccions municipals del maig. Des de fa un mes, per encàrrec del consell d'administració de l'empresa municipal d'aparcaments AMT, l'empresa tarragonina Set Enginyeria està redactant el projecte executiu, que l'adjudicatària que guanyi el concurs haurà de seguir al peu de la lletra. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va explicar que el número de places serà d'unes 370 i que la prioritat és la contenció pressupostària: “Aprofitarem al màxim l'obra civil. Tots els ascensors i els elevadors que es puguin conservar els mantindrem, i també els accessos per a vianants i per a vehicles”.

El batlle va afegir que al gener ja podran engegar el període de licitació, per després obrir un concurs per adjudicar els treballs, el pressupost dels quals podria estar al voltant dels cinc milions d'euros. En aquest sentit, va reconèixer la dificultat d'aconseguir que el futur aparcament de la plaça de l'Escorxador doni beneficis, atès que, a causa de la mala gestió anterior, la ciutat pagarà un milió d'euros d'interessos cada any durant les tres properes dècades. La durada prevista de les obres de conversió del pàrquing és d'uns catorze mesos, sempre que el litigi judicial que discorre en paral·lel a la transformació en convencional no obligui a aturar les tasques.

Per sota muralla, no

El batlle va descartar la idea de fer un accés al pàrquing per sota de la muralla i va insistir que, a la llarga, el nou Jaume I “serà per a l'ús dels veïns, dels comerciants i de les persones que treballin a la Part Alta”. Atès que el número de places serà limitat, el consistori elaborarà un llistat agafant com a base el cens de targetes de resident.

LA XIFRA

370
places
tindrà el nou pàrquing Jaume I, convencional, que es començarà a construir abans de l'estiu, segons Ballesteros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.