Serveis

tarragona

La conversió del pàrquing Jaume I en convencional costarà 3,8 milions d'euros

Tot i que l'Ajuntament fa la feina per licitar el projecte, mentre no es resolgui el litigi judicial no es podrà adjudicar l'obra, que tindrà una durada de 12 mesos

Nou pas endavant per transformar el pàrquing Jaume I en un aparcament convencional, tot i que sense fixar cap data concreta perquè comenci a donar servei. Fa més de vuit anys que es van començar les obres, i en fa tres que està aturat. Un cop es va donar el vistiplau al projecte dissenyat per l'empresa Set Enginyeria, la junta de govern local del consistori tarragoní va iniciar els tràmits necessaris per a una obra que transformarà un equipament inicialment concebut per ser robotitzat en un pàrquing de quatre plantes amb capacitat per a 319 vehicles. El pressupost amb què el projecte sortirà a licitació és de 3.851.675 euros i el termini d'execució és de 12 mesos.

En espera del litigi

Malgrat que el consistori va avançant feina, l'adjudicació no es podrà dur a terme fins que no es resolgui tot el procés judicial, que transcorre en paral·lel des que la propietària de la patent del sistema robòtic, Sistemas Alem, va entrar en fallida econòmica i va provocar que les tasques s'aturessin després d'una inversió de 25,7 milions d'euros, al marge dels 3,8 milions que es preveu que costarà l'aparcament amb rampes de 319 places. Malgrat que el ple de Tarragona ja va aprovar fa quasi dos anys la recuperació de la concessió administrativa –el forat on hi ha les estructures de ferro i els estris abandonats des de fa anys, a la plaça de l'Escorxador–, legalment no en podrà fer ús fins que el litigi no s'acabi.

Per això, l'Ajuntament fa totes les passes necessàries perquè, un cop resolt l'assumpte legal, puguin començar la licitació. El següent pas serà portar-ho a ple i, un cop aprovat, se sotmetrà a la comissió de patrimoni de la Generalitat. Després una comissió de Mobilitat del consistori haurà d'elaborar un informe favorable i, finalment, s'adjudicaran les obres, que és previst que durin un mínim de 12 mesos.

LA XIFRA

3,8
milions d'euros
és el pressupost amb què es licitarà inicialment el projecte de transformació del pàrquing.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Urbanisme

Caos, sorpresa i poca informació en l’estrena dels canvis de mobilitat a Sants

Barcelona
OLOT

Adjudiquen el servei de menjadors escolars de la Garrotxa per 4,48 milions

OLOT
societat

El programa Escolta Jove de la Diputació de Barcelona ha atès més de cent mil joves en dos anys

Barcelona
societat

Una explotació del Collsacabra pateix l’atac del llop per sisena vegada

Pruit
PALAFRUGELL

L’oficina de la Policia Local a Calella recull 18 denúncies el mes de juliol

PALAFRUGELL
OLOT

DescobreixOlot estrena nous ‘stickers’ amb expressions garrotxines

OLOT
LES PLANES D’HOSTOLES

Festes majors amb més seguretat privada per la presència de grups violents

LES PLANES D’HOSTOLES
societat

Aigüestortes demana complir la normativa i no banyar-se als estanys

Boí

Un art que no és de segona

Palamós