L'Agència Catalana del Consum revisarà les queixes dels usuaris de Renfe a Girona

Vol comprovar, arran d'una reclamació de la plataforma, si es compleixen els drets dels usuaris

La plataforma va presentar una reclamació a l'Agència Catalana del Consum per publicitat enganyosa perquè Renfe oferia a través d'anuncis als vagons la possibilitat de comprar el bitllet per internet, cosa que en els regionals de la línia de Girona i Figueres no és possible. L'Agència ha obert el procés preliminar per estudiar la documentació, però encara no ha decidit si sancionarà o no la companyia. De fet, Renfe ja ha retirat aquests anuncis, i ha reiterat que aquesta situació s'ha donat perquè els combois es van alternant dins la xarxa ferroviària. A més, ha insistit que vendre seients per internet és possible, però que llavors s'hauria de fer una reserva prèvia de seients, i es limitarien el número de tiquets.

Tot i això, l'Agència Catalana del Consum valorarà ara la reclamació, i si donés la raó a la plataforma, imposaria una sanció a Renfe, i l'obligaria a reparar l'error, si bé després la companyia hi podria presentar un recurs. Però l'Agència vol anar més lluny, i ha anunciat que aprofitaran aquesta reclamació per investigar les pràctiques de Renfe amb els usuaris gironins. Segons explicaven ahir responsables de l'agència, tenen dificultats per revisar la companyia ferroviària perquè la gent no fa reclamacions, i arran d'aquesta que ha presentat la plataforma aprofitaran per fer un estudi de més abast sobre el compliment de la normativa de consum. Això afecta aspectes com ara les indemnitzacions pels perjudicis que es puguin causar en cas d'incompliment de les obligacions de Renfe, les condicions en què ha d'estar el llibre de reclamacions i les característiques que ha d'incloure el bitllet, entre altres punts.

Mocadors amb tortuga

La Plataforma d'Usuaris de les comarques gironines de Renfe començarà dilluns la campanya per reivindicar les millores en el servei. Per això es repartiran mocadors blancs amb el logotip d'una tortuga amb el nom de Renfe. La protesta la repetiran cada dilluns fins que es presentin solucions als retards constants de la línia de Portbou. Demà es reuniran amb responsables de la companyia.

Suport del Congrés

El Congrés va aprovar ahir la proposició no de llei del diputat de CiU Pere Macias, per millorar la xarxa ferroviària catalana, amb el suport del PSOE. Macias va destacar que el text recull iniciar converses per traspassar també la xarxa de regionals, i el diputat del PSC Àlex Sáez va dir que el document inclou les negociacions entre l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament per acordar l'enderroc del viaducte de Girona.

CiU vol trens directes de Ripoll a Barcelona

El grup de CiU al Congrés dels Diputats presentarà una proposició no de llei perquè s'ofereixi un servei semidirecte entre Puigcerdà i Barcelona, un d'anada al matí i un de tornada al vespre, amb parada només a Ripoll, de manera que el temps de viatge es redueixi a dues hores aproximadament. El diputat de CiU, Jordi Xuclà, ha indicat que aquesta iniciativa s'haurà de votar el mes de juny. De fet, aquest és un dels punts que es va incloure ahir en una moció a la Diputació de Girona, on també es demanava la millora de freqüències i de la qualitat del servei en la línia entre Barcelona i Figueres, entre altres aspectes. La moció es va aprovar per unanimitat. Finalment, la plataforma cívica El Ripollès Existeix ha reclamat que la nova connexió entre Olot i Vic pel túnel de Bracons serveixi per potenciar la línia fèrria entre Barcelona i la Tor de Querol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.