Serveis

Tarragona

Alem recorre contra la sentència del Jaume I i atura el projecte de reconversió

L'empresa sosté que l'Ajuntament encara no pot accedir al pàrquing ni iniciar-hi les obres

Es mostra, però, disposada a arribar a un acord

Nous interrogants sobre el projecte de reconversió del pàrquing Jaume I de Tarragona. La intenció de l'Ajuntament de convertir el fallit aparcament intel·ligent en un de tipus convencional es podria veure endarrerida pel recurs que la concessionària inicial de les obres, Sistemes Alem (que formava una unió d'empreses amb Aparcaments Municipals de Tarragona), ha presentat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Amb aquest pas, Alem respon a la sentència del jutjat del contenciós administratiu número 1, que el passat 29 de març va considerar que la concessió del polèmic Jaume I retornava a l'Ajuntament, i es donava via lliure a la reconversió.

L'administrador concursal de l'empresa, Alejandro Falcón, va confirmar ahir que el recurs presentat davant del TSJC ha estat admès a tràmit i que, fins i tot, Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) ja s'ha personat en el nou procés obert. “Considerem que en aquesta situació l'Ajuntament no ha de poder disposar encara dels nostres béns”, va assenyalar Falcón.

Tot i aquest nou pas en la lluita judicial entre Alem i l'Ajuntament, i que podria endarrerir encara més l'obertura del pàrquing de la Part Alta, Alem obre la porta també a un possible pacte amb el consistori. L'empresa, de fet, fa tres anys que es troba en concurs de creditors, i a més ha viscut la mort del seu administrador únic, Rafael León. Per tal d'aturar el procés judicial, però, l'actual administrador d'Alem sí que fixa com una condició indispensable que el consistori pagui a la companyia els 1,6 milions que una sentència va establir que l'AMT els devia d'una factura. Alem vol també tenir accés als seus béns dins del pàrquing per fer-ne una valoració.

LA XIFRA

1,6
milions
deu l'Ajuntament, segons ha establert una sentència, a Sistemes Alem per una factura.

Les noves obres costaran 3,8 milions

El passat mes de març tots els grups amb representació a l'Ajuntament de Tarragona van votar a favor del projecte que permetrà la reconversió del pàrquing Jaume I en un aparcament provisional, amb un cost de 3,8 milions, i que és ara per ara l'única opció per a la seva obertura. Les obres van començar fa vuit anys i ja en fa tres que es troben aturades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.