Serveis

Cabré i Junqueras confirma ara que farà un tanatori a Pineda a tocar de la seu dels Mossos d'Esquadra

El projecte, pendent del vistiplau de l'Ajuntament, podria ser realitat el 2010

Ni en el polígon industrial de Mas Moré ni a prop del cementiri municipal. Cabré Junqueras, l'empresa líder en el sector dels serveis funeraris a la comarca, va desvetllar ahir el projecte de tanatori que vol construir a Pineda. Es tracta d'un edifici de tres plantes, dues d'elles soterrades, i un altell en què s'ubicaran les oficines que s'aixecarà a la confluència dels carrers Gregal i Garbí, entre la comissaria dels Mossos d'Esquadra i la carretera N-II. L'immoble preveu un aïllament de l'exterior servint-se d'un gran pati interior que connecta tots els serveis al públic. Un aïllament d'altra banda imprescindible, perquè les instal·lacions hauran de conviure amb el trànsit intens i continu de la carretera. «Hem buscat un solar apropiat, ben connectat per carretera i lluny dels nuclis residencials», va especificar ahir el gerent de Cabré Junqueras, Josep Maria Mons. La proposta, que està en espera que l'Ajuntament l'accepti, planteja un espai amb quatre sales de vetlla, un oratori i dues plantes soterrades destinades a aparcament. «Era imprescindible habilitar un lloc per als vehicles, perquè els serveis funeraris sovint reuneixen una quantitat important de gent que no vol tenir problemes a l'hora de deixar el cotxe», apuntava Mons. A més del projecte de Cabré i Junqueras, continua vigent l'opció dels Serveis Funeraris del Maresme SL d'habilitar una nau al polígon industrial de Mas Moré.

Previsions de continuar creixent

Josep Maria Mons assegura que quan Cabré i Junqueras va tenir la gestió del tanatori de Calella, a tocar de l'hospital Sant Jaume, «hi havia el convenciment que es podria donar servei des d'allà a la resta de municipis de l'Alt Maresme». Amb el temps i, sobretot, amb l'explosió demogràfica de la comarca, la majoria de poblacions han decidit construir o habilitar un tanatori propi. «Ho va fer Canet, Arenys de Mar es planteja ampliar les sales i Tordera té un projecte al calaix», enumera el gerent de Cabré Junqueras. De fet, les instal·lacions de Calella han quedat petites i la falta absoluta d'aparcament afegeix dificultats al servei. «S'ha parlat de traslladar la instal·lació a un altre lloc més adequat i amb aparcaments habilitats», diu. D'altra banda, l'empresa també estudia fer un tanatori a Malgrat de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.