Serveis

La gossera municipal del Maresme, a mans privades

El Consell Comarcal defensa la concessió per garantir la viabilitat d'un centre que ha perdut ajuntaments

Els consistoris mantindran les condicions i el servei s'ampliarà a residència canina

El Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia (CAAD) del Maresme, gestionat pel Consell Comarcal des que es va posar en marxa l'any 2006, passarà a mans privades aquest any. L'administració comarcal ja ha enllestit el projecte i al mes de juliol tindrà a punt el plec de condicions que han de regir la nova adjudicació del servei de recollida d'animals abandonats o perduts per poder fer el concurs a la tardor. La raó fonamental per renunciar a la gestió és l'econòmica. Segons explica el conseller delegat de Medi Ambient del Consell Comarcal del Maresme, Antoni Valls (CiU), el centre té un cost anual de prop de 400.000 euros i aquest any ha acumulat un dèficit de 60.000 euros arran de la decisió d'alguns ajuntaments de donar-se'n de baixa. “Hem pogut assumir la despesa, però no volem que la situació es repeteixi en un futur”, diu.

La solució adoptada és que sigui un privat el que s'encarregui del funcionament del CAAD, però per garantir-ne la viabilitat cal ampliar les prestacions que s'hi donen actualment i afegir-ne de complementàries. En concret, i segons avança Antoni Valls, el nou gestor podrà ampliar l'espai actual destinat a les gàbies dels gossos i els gats per oferir també servei de residència canina. “L'atenció als animals del CAAD és molt bona i professional, però hem d'afegir incentius que la completin i la facin atractiva a les empreses que hi vulguin participar”, assenyala el conseller comarcal.

Tot i el canvi de gestor, el CAAD es compromet a mantenir les mateixes condicions als dotze ajuntaments que encara en formen part i que tenen delegades les competències al Consell Comarcal del Maresme.

LA XIFRA

400.000
euros
és aproximadament el cost anual del Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia del Maresme.

LA FRASE

L'atenció del CAAD és molt bona, però hi hem d'afegir incentius que la facin atractiva a les empreses
Antoni Valls
Conseller de Medi Ambient del consell comarcal del Maresme

Nascut a partir de la demanda

El Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia (CAAD) del Maresme va començar a funcionar el 2006 com a resposta del Consell Comarcal a la demanda dels ajuntaments perquè fos aquesta administració la que s'encarregués de la recollida dels animals abandonats, una competència obligada per llei. El centre, situat als afores d'Argentona i amb una capacitat màxima d'acollida per a 200 animals, va ser acceptat inicialment a divuit municipis, però actualment el nombre ha baixat a dotze. El conseller comarcal explica que el sistema inicial per pagar el servei, en què s'aplicaven criteris de superfície i població, no era l'adequat “perquè no tenia relació directa amb el nombre d'animals que es recuperaven”. Des de fa anys se n'aplica un “de més equitatiu i real” en funció de la quantitat d'animals que es recuperen. “Qui més animals porta al centre, més paga”, indica Antoni Valls. Els consistoris que han anat marxant ho han fet perquè han trobat una opció més barata. El CAAD ha fomentat des del seu naixement les adopcions i les campanyes de sensibilització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia