Serveis

La reforma de l'estació de Premià, ara a finals d'any

Adif assegura que substituirà els ascensors avariats per uns de nous i que farà les millores a l'interior pendents des del 2013

La reobertura del pas subterrani i l'ampliació de la vorera es retarden encara més

Les deficiències a l'estació de Premià de Mar es corregiran abans no acabi l'any. Així ho va comunicar ahir el director de Rodalies de Catalunya, Félix Martín, que va posar data i calendari per resoldre les mancances que es reclamen des de fa temps des del municipi i amb la insistència de la plataforma ciutadana Estació Premià. Fa només unes quantes setmanes que centenars de veïns es van tornar a manifestar fins a les portes de l'estació per reclamar una estació amb accessos dignes.

La primera actuació a què s'ha compromès Adif és substituir els dos ascensors, avariats des del setembre passat, i que es posaran nous i adaptats per a cadires motoritzades. A continuació, seguiran els treballs per millorar la circulació i l'atenció dels usuaris a dins de l'estació. El representant de la companyia ferroviària va assegurar, en la reunió mantinguda ahir amb totes les parts implicades, que el projecte de reforma s'està enllestint i que els treballs podrien començar a principi d'any. A l'interior de l'estació, es preveu ampliar el tancament de vidre cap a la carretera per tal que, venint de les escales mecàniques, es pugui sortir cap a l'esquerra i millorar la circulació, en comptes de creuar l'andana. Aquestes obres, que han de descongestionar el trànsit de viatgers en aquesta estació de dimensions reduïdes, s'enllestiran en cosa de setmanes.

Abans de les eleccions es va anunciar que començarien les obres per reobrir el pas subterrani i ampliar la vorera que hi ha just al davant de l'estació, però res més lluny. La reunió d'ahir també va servir per constatar que els tràmits administratius entre l'Ajuntament i la Generalitat faran ajornar aquesta obra per l'any que ve. El regidor d'Urbanisme, Toni Subirà (CiU), va reconèixer que abans s'haurà de concretar i aprovar el conveni pel qual la Generalitat cedeix una part de la carretera i l'Ajuntament avança els 120.000 euros que es preveu que costi l'obra. “És important que s'hagi arribat a consensuar entre tots el que s'ha de fer, però lluitarem perquè aquest retard es pugui escurçar”, va admetre el regidor.

L'ampliació de la vorera que defensa l'Ajuntament també inclou la reobertura del pas subterrani que es va tancar amb la reforma de l'estació el 2013 i que ara ja disposa del vistiplau de la companyia ferroviària perquè es torni a obrir. Segons va indicar el regidor, que va rebre el suport de representants locals d'ERC i Ciutadans que també van assistir a la reunió, s'haurà d'aprovar la modificació del pressupost per aconseguir els diners per a l'obra. Els assistents a la reunió també s'han compromès a tornar-se a trobar a l'octubre per fer un seguiment dels projectes.

LA FRASE

S'ha demostrat, un cop més, que la implicació dels ciutadans fa respondre més a l'administració
Lluís Soler
Membre de la plataforma Estació Premià

Satisfets a mitges

El representant de la plataforma Estació Premià va sortir satisfet a mitges de la trobada d'ahir amb les administracions implicades. Per una banda, sorprès de com Adif i Renfe “s'han posat les piles” per concretar les millores –donant dates i calendaris d'obres–, que estaran acabades a principi de l'any que ve. “S'ha demostrat, un cop més, que, si els ciutadans s'hi impliquen, això fa respondre més a l'administració”, va dir ahir el portaveu de la plataforma que ha liderat les protestes dels veïns, que el 2013 van arribar a tallar durant mitja hora la circulació dels trens al seu pas pel municipi.

La satisfacció, però, ha estat a mitges, segons Soler. “Ens ha sorprès que la reobertura del pas proposada per l'Ajuntament i la vorera més ampla que s'anunciava al maig encara no tinguin projecte”, va lamentar. En la reunió l'Ajuntament va fer entrega de les 3.000 signatures recollides per la plataforma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.