Serveis

L'estació de trens de Premià estrena ascensors amples

Renfe respon a les queixes dels usuaris perquè als antics no hi cabien determinats models de cadires de rodes

La plataforma continua reclamant que l'Ajuntament no pagui els accessos

Renfe va posar en funcionament fa pocs dies els nous ascensors a l'estació de Premià de Mar, als quals s'ha de poder accedir amb tot tipus de cadires de rodes, tal com reclamaven tant l'Ajuntament com la plataforma ciutadana Estació Premià. Les obres, que van començar a l'estiu, s'han enllestit ara i, segons fonts de l'empresa, “s'han centrat en la retirada dels ascensors en mal estat a causa de l'acció del mar i del nivell freàtic, la impermeabilització dels fossars d'ascensors i la instal·lació de noves bombes d'extracció per regular i controlar el nivell freàtic”. Les noves estructures són elèctriques, “amb la darrera tecnologia del mercat i amb les parets panoràmiques per millorar la sensació interior i la imatge exterior”. En l'actuació també s'ha protegit l'andana que dóna a la platja amb una barana més elevada amb vidres de seguretat. En total, la inversió en les obres fetes per Renfe puja a 107.000 euros.

L'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), celebra la renovació dels ascensors, “que facilitaran l'accés a l'estació a persones amb mobilitat reduïda”, i recorda que es tracta d'una de les actuacions pactades tant amb Renfe com amb la Generalitat per millorar significativament l'accés dels usuaris al servei. “Ara estarem amatents a la resta de reorganització que s'ha de fer a l'estació per millorar la mobilitat interna”, assenyala.

En aquest sentit, Buch va reiterar la necessitat que sigui l'Ajuntament qui acabi assumint la construcció dels nous accessos a l'estació, en especial la reobertura del pas subterrani, que ha estat reivindicada pels ciutadans. “El més important és resoldre aviat els problemes de seguretat i per això ja hem aprovat inicialment el projecte i ja disposem d'una partida en els pressupostos del 2016”, explica. Els treballs tenen un cost d'uns 241.000 euros, començarien a principis d'any i s'allargarien uns tres mesos.

Contra el pagament

La decisió del govern municipal –CiU i el PSC– d'assumir el cost dels accessos no és compartida ni pels grups de l'oposició ni pels membres de la plataforma, que rebutgen que hagi de ser el consistori qui acabi pagant unes obres “que es van fer malament” i de les quals no és el responsable.

En aquest sentit, a més, la plataforma ja va manifestar l'octubre passat, un cop aprovat el projecte en el ple, que tenien dubtes sobre la seva idoneïtat, i van posar sobre la taula un seguit de reclamacions, com ara el fet que consideren que l'amplada de les escales del pas subterrani no és la correcta.

A més, van lamentar que l'Ajuntament no reclamés per la via judicial a la gestora ferroviària Adif el cost del projecte. L'entitat ha anunciat que presentarà al·legacions i una proposta complementària. Voluntaris de la plataforma estan fent un estudi de camp a l'estació per argumentar la seva posició.

LA FRASE

El més important és resoldre aviat els problemes de seguretat en els accessos a l'estació
Miquel Buch (CiU)
ALCALDE DE PREMIÀ DE MAR

LA XIFRA

107.000
euros
és el cost de la renovació i millora dels ascensors de l'estació de Premià de Mar, que ja funcionen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia