Serveis

Les línies R2 i R11 tornen a la normalitat després d'un mes del robatori de cable

Adif garanteix el restabliment del servei dilluns després de fer la reposició del cablejat i els equipaments

L'R8 no tornarà a la normalitat fins al febrer

Gairebé un mes després del robatori de 480 metres de cable de coure en una zona propera a l'estació de Mollet que va afectar la xarxa de l'estació de Sants amb Portbou (R11) per Girona, però també la de l'aeroport (R2 Nord), Castelldefels (R2), Martorell i Cerdanyola del Vallès (R8), Adif ha aconseguit que torni la normalitat de freqüència de combois a l'R2 i l'R11 a partir de les sis del matí de dilluns que ve.

Fins ara, i des del 15 de desembre passat, quan hi va haver el tall del cable de 3.000 volts, les línies funcionaven al 50% amb un reforç del servei fet per autocars, per la dificultat dels treballs de restabliment de les infraestructures malmeses, ja que els contactes dels cables d'alta tensió amb els de baixa tensió van provocar diversos incendis i greus afectacions generalitzades en diversos punts. Per exemple, van quedar completament destruïts dos enclavaments amb els sistemes de gestió dels dispositius de trànsit i dos mes van quedar inservibles, a més d'inutilitzar instal·lacions de seguretat, sistemes de senyalització i equips informàtics. Un equip de trenta operaris fa totes les tasques de restabliment del servei.

L'altra línia afectada, l'R8, encara no recuperarà la normalitat i els treballs s'allargaran fins al febrer. El servei es prestarà de vuit del matí a vuit del vespre, es podrà circular de Mollet-Sant Fost fins a Martorell i els viatgers que utilitzin la línia entre Granollers Centre i Montmeló s'hauran de desplaçar fins a Mollet-Sant Fost. Es podrà circular entre Martorell i Cerdanyola Universitat, mentre que el trajecte entre aquesta última estació i Granollers es farà en autocar.

LA XIFRA

60.000
usuaris
i més de 200 trens es van veure afectats durant un dia pels retards i l'aturada del servei.

LA DATA

15.12.15
Va tenir
lloc el robatori de cable de coure de 3.000 volts que va afectar les quatre línies de rodalies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia