Torrent posarà en marxa més de mil metres quadrats adreçats als joves

El projecte Esplai ocuparà la segona planta de l'edifici Metro Avinguda i disposarà de sales d'estudi, d'assaig i de consulta i informació

L'Ajuntament de Torrent destinarà la segona planta de l'edifici Metro Avinguda als joves de la ciutat mitjançant el desenvolupament del projecte Espai.

També s'ha previst l'habilitació de zones wifi en diferents punts de la ciutat perquè el conjunt dels joves (actualment més de 27.000) amb edats compreses entre els 13 i els 35 anys, puguen tenir un accés gratuït i disposen de llocs per a desenvolupar llurs activitats socials.

Als locals previstos a l'edifici Metro, hi ha més de mil metres quadrats que albergaran un centre d'assessorament juvenil en matèria d'habitatge, ocupació, subvencions i ajudes, sales polivalents per a cursos de formació i tallers, sales de lectura, una xicoteta sala d'exposicions i un ciberespai, així com locals per a estudis d'assaig. No es descarta la ubicació de la futura ràdio municipal en aquest indret.

El lloc d'ubicació ha estat triat a aquesta zona de la localitat per trobar-se perfectament comunicada i per suposar ara mateix, un lloc de trobada d'una bona part de joves de la zona alta del poble.

La inversió prevista per a la remodelació d'aquesta planta supera el milió d'euros i s'inclou el mobiliari, la insonorització dels locals d'assaig i equipament.

Ho han demanat ells?

PERE ROSSELL

Davant aquesta magnífica informació difosa des del gabinet de premsa municipal, cal fer-se una única pregunta. Ho han demanat els joves tot açò? Vull dir: s'han fet reunions amb les diferents associacions juvenils (més enllà de Júniors i Associacions Pies) del poble perquè indiquen el que necessiten?

Vol dir-se que els joves entre els 13 i els 16 anys no han demanat un cinema capaç de projectar les darreres novetats del setè art? S'ha de suposar que no han demanat un lloc on poder jugar amb els ordinadors i xatejar amb les seus amistats? No han demanat una discoteca per a intercanvi de música actual? No han sol·licitat una deveteca? Un «bareto» per poder prendre alguna cosa i parlar amb els amics o fer reunions de xicotet format?

Doncs, si no ho han demanat, és que no s'ha consultat la realitat dels nostres joves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.