L'Ametlla millora el sender de la cala de Pepo a la punta de l'Àliga

El Ministeri de Medi Ambient i la direcció general de Costes han aprovat un projecte de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, que té com a objectiu millorar la franja sud del camí de ronda, un tram del GR-92 que va des de la cala de Pepo fins a la punta de l'Àliga. Cada any recorren aquesta sendera 3.000 persones. Els eixos vertebradors del projecte, que deriva del pla de gestió del litoral encarregat a la Fundació Territori i Paisatge, són la conservació i les actuacions integrades a l'entorn i respectuoses amb la natura. El projecte té un pressupost de 4,2 milions d'euros, que serviran per salvar la punta de Bon Capó i convertir-la en un passeig botànic mediterrani. A més, es transformarà la platja i el port natural de l'Estany en un espai gairebé verge, sense vehicles ni barques, que aspirarà a rebre la setena bandera blava de l'Ametlla de Mar. En tercer lloc, es retiraran tots els elements urbanitzadors de port Olivet, per recuperar la seua riquesa natural i convertir-lo novament en un espai costaner. De fet, el projecte servirà, segons l'Ajuntament, per combatre la humanització que «ha fet malbé el sender», com la urbanització o l'hotel Ametlla de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
educació

Els alumnes sense plaça d’FP poden tornar a fer la preinscripció entre 19.514 vacants

barcelona
SOCIETAT

Ordre judicial per traslladar els animals de la gossera de Figueres a Albons

FIGUERES
medi ambient

El Pla de l’Estany té 6.000 hectàrees per instal·lar-hi parcs eòlics i solars

banyoles
seguretat

Nova passa endavant per instal·lar 46 càmeres de videovigilància

El Vendrell
MOBILITAT

S’estrenen quatre noves estacions de Girocleta

GIRONA
girona

Prop de 300 participants a les activitats d’estiu de l’Arxiu de Girona

GIRONA
TURISME

L’Aeroport de Girona-Costa Brava frega els 350.000 passatgers a l’agost

GIRONA
gastronomia

Figueres posarà en valor la cuina empordanesa

FIGUERES
societat

Volen vehicles dotats perquè els Agents Rurals gestionin la sobrepoblació de conills i senglars

Lleida