FESTES DE L'ÓS

Els primers óssos, a Arles de Tec

Arles de Tec és, aquest cap de setmana, el primer dels tres pobles del Vallespir que organitzen festes de l'ós. Els actes començaran divendres amb una conferència dedicada a les festes de l'ós a Europa, amb els exemples concrets de la festa de l'ós a Salcedo, a Galícia, i l'ós del carnaval de Silio, a Grècia. Encara que comparteixin la figura de l'ós, al Vallespir cada poble representa l'animal a la seva manera i l'envolta d'uns personatges i una escenificació pròpies de cada lloc. A Arles de Tec, dissabte (el dia abans de la caça de l'ós), una rua carnavalesca amb bandes musicals recorre els carrers del poble entorn de la figura del Bou Vermell. Al vespre, a partir de les deu de la nit, tindrà lloc un ball de disfresses, seguit d'una rua nocturna (el tio-tio). En la caça de l'ós pròpiament dita, diumenge, els caçaires d'Arles acompanyen la Roseta i el Trappeur (el paranyer), que els guien pels carrers per capturar l'animal. La d'Arles de Tec és la menys embrutidora de les tres festes de l'ós. A diferència del que passa als dos altres pobles (i sobretot a Prats de Molló), aquí l'ós no es dedica pas a embrutir la cara dels espectadors que atrapa.

EL PUNT

Del 5 al 7 de febrer: Arles de Tec. Dissabte, carnaval local (Bou Vermell). Diumenge, caça de l'ós i mercat de la trufa.
Del 14 al 17 de febrer: Prats de Molló. Diumenge, Festa de l'Ós. Dilluns, carnaval, i dimecres 17, Festa de l'Ós infantil.
Del 19 al 21 de febrer: Sant Llorenç de Cerdans. Divendres, Festa de l'Ós infantil. Dissabte, carnaval local (Corso). Diumenge, gran caça de l'ós.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ciència

El VHIO avança cap a una teràpia dirigida per a un tumor rar

Barcelona
Salut

Una visió integral per tractar els TCA en adults de tot el país

Martorell
Societat

Mor Joan Camps Florit, flabioler de les festes de Sant Joan de Ciutadella

El Terracotta Museu presenta ‘Contingent’ del ceramista Lluís Xifra

LA BISBAL D’EMPORDÀ
SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

Monistrol de Montserrat
METEOROLOGIA

Les comarques de Lleida poden superar demà els 40 graus

LLEIDA
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona