El PSPV denuncia l'empadronament «irregular» de 72 persones a la Vall d'Alba

Demana a l'INE que investigue l'augment de l'empadronament «sense motius aparents que ho justifiquen»

El portaveu del Grup Socialista en l'Ajuntament de la Vall d'Alba, Fernando Grande, ha interposat una denúncia davant l'Institut Nacional d'Estadística (INE) de Castelló perquè investigue el presumpte empadronament «irregular» de 72 persones en aquesta localitat. Segons la denúncia, el padró d'habitants ha registrat des de 2007 un augment considerable, «sense que hi haja cap motiu aparent que justifique aquest increment».

Segons Grande, amb un cens electoral de 2.092 electors, «és fàcil comprovar si efectivament les persones que figuren en el padró resideixen de forma contínua i permanent en el municipi», cosa que el regidor posa en dubte. Aquest ha demanat a l'INE que acorde obrir un procediment per a investigar-ho i, en cas que es comprove que existeixen irregularitats en el padró, que requerisca a l'Ajuntament que inicie d'ofici el procediment de baixa del padró.

La denúncia també destaca que les dues persones que han de «certificar» i «vetlar» pel compliment de la legalitat en els empadronaments —el secretari municipal i el funcionari responsable del padró— estan incloses en el llistat d'empadronaments sospitosos. Per aquesta raó, demana a l'INE la «màxima diligència en les actuacions».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.