Societat

Caldes no oblida l’accident de gas de l’abril del 1993

En un acte fet ahir al matí es van recordar les víctimes i l’allau de solidaritat

L’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, junt amb el seu govern i els regidors de l’oposició van protagonitzar un acte de record a les víctimes de l’accident del 8 d’abril de l’any 1993, en què van morir cinc persones a causa d’una explosió ocorreguda als habitatges de Nostra Senyora de la Llum, conegudes popularment com “els del butano”. Els fets van produir-se un dijous, Dijous Sant, d’ara fa 25 anys a les 4 de la matinada afectant set veïns, de què cinc van acabar morint. El dissabte 11 d’abril del 1993 es va fer la cerimònia per acomiadar a les víctimes. Prop de 2.000 persones hi van assistir. Durant l’acte de record d’ahir, es va plantar una olivera.

En l’acte d’ahir, que es va fer a les 10 del matí davant dels habitatges afectats, es va fer memòria de l’allau de solidaritat dels caldencs durant aquells dies. Es recordava com, de seguida, es van mobilitzar oferint aliments, roba i tot allò necessari per a les famílies afectades. La solidaritat aquells dies va venir de més enllà del veïnatge més proper. Com a resposta directa a la catàstrofe, es va organitzar un concert per recaptar fons en què, entre altres grups va actuar Sopa de Cabra. El Futbol Club Barcelona de veterans també va fer un partit de futbol benèfic contra la Unió Esportiva Caldes per recaptar fons per a les famílies afectades.

L’Ajuntament d’aquell any 1993, encapçalat per Lluís Comalada, va centrar també els esforços amb les víctimes oferint també aixopluc als qui es van quedar sense llar. Molts dels afectats es van reubicar als habitatges coneguts a Caldes com “les cases dels mestres”. Molt d’altres es van allotjar en cases de familiars.

Segons l’alcalde actual, Salvador Balliu, aquest tràgic fet va marcar molts caldencs “en la seva manera de ser”. Balliu considera que aquell fet va fer que els caldencs s’impliquin molt durant moments de crisi viscuts posteriorment: “En moments de crisi, sempre s’ha respost correctament.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia