Enderrocaran una clínica de Badalona i en repartiran «bocins» als que hi van néixer

L'espai on van venir al món milers de badalonins durant el segle passat l'ocuparà un centre cultural

Si hi ha persones que compren un tros de Mur de Berlín o una capseta plena d'aire de Nova York, per què no es pot tenir una pedreta de l'edifici en què s'ha nascut? Amb aquesta reflexió com a punt de partida, els responsables de La Sargantana han ideat el seu particular homenatge a la clínica del Carme, l'equipament sanitari de Badalona on van néixer una part important dels badalonins durant la segona meitat del segle XX fins a la dècada dels 80, i en què també van néixer persones residents als municipis més propers del Maresme i de la resta del Barcelonès Nord. Els impulsors de la iniciativa, La Sargantana, ja s'han posat en contacte amb l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Badalona, que ha accedit a facilitar-los part de la runa perquè la puguin repartir durant l'acte d'homenatge a la clínica, que es farà dimecres vinent al vespre. Clínica del Carme. In memoriam és el nom de la trobada, en què es vol aplegar antics treballadors de l'equipament i persones que hi van néixer, per recordar anècdotes i rememorar el passat de la clínica, íntimament unit a la història de la Badalona del segle XX. Hi seran, entre d'altres, Anna Gassió, filla del fundador; el doctor Antoni Barbarà i Àngels Puig, que va ser la treballadora encarregada de tancar la porta de l'edifici el darrer dia de vida de l'equipament, que durant els darrers anys va funcionar com a centre sociosanitari. Tots els assistents rebran un bocinet de l'edifici, fundat l'any 1935 i que des del 2003 estava desocupat.

Comença l'enderroc

L'espai que ara ocupa la clínica acollirà el nou centre cívic i cultural El Carme, un equipament singular concebut per oferir serveis a públics diversos amb l'objectiu que es converteixi en un centre de referència per a tota la ciutat. L'edifici tindrà una planta subterrània, una planta baixa, quatre plantes pis i una planta superior de serveis, i inclourà espais específics per a persones grans, infants i joves, a més de sales que les entitats de la ciutat podran fer servir de manera puntual. L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, assegura que la construcció de l'edifici representa «dotar de futur un lloc que forma part del passat de molts badalonins i badalonines». L'alcalde va ser ahir a l'edifici i va fer-hi un cop de mall simbòlic que marcava l'inici dels treballs de l'enderrocament de l'equipament, situat al carrer de Francesc Layret número 78-82. L'enderroc es farà de manera manual en un primer moment, i després s'utilitzarà maquinària lleugera per completar l'operació, que es preveu que tindrà una durada de dos mesos i un cost de 230.965,28 euros. Està previst que les obres del nou edifici comencin després de Setmana Santa i que tinguin una durada de dos anys i mig. El projecte del centre, un edifici singular dissenyat per l'estudi Martínez Lapeña-Torres Arquitectos SL, serà finançat íntegrament per la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.