L'Espluga de Francolí viu una edició de carnaval amb rècords de participació

Més d'un miler d'espectadors van presenciar la desfilada de disfresses la nit de carnaval a l'Espluga de Francolí, i un total de 655 persones van participar en la tradicional Rua de les 1.000 Disfresses, un 14% més que en l'edició anterior. Durant la nit de disbauxa es van repartir al municipi grans premis a les comparses, en què la vistositat, l'originalitat, la posada en escena i la coreografia van ser més destacades. La comparsa Un Món Sense Crisi, formada per un total de 64 components transformats en els principals personatges de les pel·lícules de Walt Disney, es va endur el primer premi; el segon premi va ser per a la comparsa Els de la Flor al Cul, que van representar, sota la marca L'Espuñola, les conegudes olives amb el vestit regional andalús. En tercer lloc es va classificar una varietat d'autòmats d'Els de Patinatge de Què Van.

En els actes de la cloenda hi van desfilar els més petits amb un berenar a la Residència Jaume I de l'Espluga. També hi va haver l'actuació del País de Struc, que va oferir un espectacle d'animació i confeti al pavelló del Casal, seguit del popular berenar amb escudella calenta. A continuació hi va haver el veredicte de premis de la rua, en què es van descobrir les onze millors comparses escollides pel jurat, entre altres la millor carrossa per a Els de Patinatge de Què Van, la comparsa més friqui, per a Les Maricoses de l'Espluga i la més divertida, per a Luckymedio.

D'altra banda, cal esmentar que la revista satírica El Ratolí, que es publica des de l'anonimat per la festa de carnaval a l'Espluga, ha arribat aquest 2010 al número 25. En aquest quart de segle, el butlletí ha criticat des de l'humor els principals personatges públics de la vila i aquest darrer número especial l'han protagonitzat les obres que actualment afecten l'eix comercial, la municipalització del Casal de l'Espluga, la venda de l'Hostal del Senglar a un grup tunisià, la consulta sobre la independència de Catalunya i la recuperació de l'Agrupació d'Armats al municipi.