Salut

Medi ambient

Nova Zelanda ordena evacuar la costa nord-est pel perill d'un tsunami

L'alerta es produeix després del terratrèmol de 7,1 graus que sacsejat la ciutat de Gisborne

Les autoritats de Nova Zelanda han ordenat aquest dijous l'evacuació d'algunes àrees de la costa nord-est per risc de tsunami, després del terratrèmol de 7,1 graus de magnitud en l'escala de Richter que ha sacsejat la ciutat la ciutat de Gisborne.

El sisme s'ha produït a les 04.37 hores de la matinada de divendres (18.37 hores de dijous a Catalunya) i ha tingut l'hipocentre a una profunditat de 30,7 quilòmetres i 167 quilòmetres al nord-est de Gisborne, segons ha infromat el Servei Geològic d'Estats Units, que mesura l'activitat sísmica arreu del món.

Gisborne és una ciutat costanera de l'Illa Nord amb una població de 35.700 persones.

Més d'una hora després del moviment de terra les autoritats no havien informat de víctimes ni danys materials importants, però han qualificat de “fort” el terratrèmol, que s'ha notat a la capital de l'arxipèlag, Auckland.

Els serveis d'emergències han informat a través de ls xarxes socials que la població de la costa nord- est ha d'evacuar la zona i traslladar-se a punts més alts, lluny de les platges.

Les autoritats també demanen que se segueixin les instruccions de Defensa Civil i s'estigui alerta a la ràdio i televisió, mentre es determina l'amenaça de tsunami.

Nova Zelanda té un elevada activitat sísmica perquè s'asseu damunt la falla entre les plaques tectòniques del Pacífic i Oceania. Cada any es produeixen al país uns 14.000 terratrèmols, dels quals entre 100 i 150 tenen prou potència per a ser percebuts.

L'Illa Sud de l'arxipèlag va patir al febrer de 2011 un terratrèmol devastador de 6,3 graus de magnitud que va costar al vida a prop de 200 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.