Salut

Prou donacions de sang per cobrir les necessitats a l'estiu

Entre el juliol i l'agost es van registrar 3.948 donacions, gairebé un 2% menys que en el mateix període del 2015

El nombre de donacions de sang registrat els mesos de juliol i agost a la regió sanitària de Girona, tot i ser lleugerament més baix que el del mateix període de l'any passat, ha permès cobrir les necessitats dels hospitals. En concret, i segons les dades del banc de sang i teixits, entre els mesos de juliol i agost es van registrar un total de 3.948 donacions. Es tracta d'un 1,96% menys que el que hi va haver el juliol i l'agost del 2015. En xifres absolutes són 79 donants de sang menys. La davallada a Girona ha estat inferior a la de la resta de Catalunya, que ha estat del 3%. “Aquest estiu hem tornat a aguantar”, va declarar ahir el responsable del banc de sang a Girona, el doctor Joan Profitós, que indica que, un cop superat l'estiu, que inicialment es presentava difícil, ara els esforços han d'anar encaminats a la recuperació del ritme de donacions amb vista al setembre. Tot i que admet, en aquest sentit, que les altes temperatures d'aquests primers dies del mes no animen la gent a participar en les campanyes de recollida de sang que es fan a les poblacions.

En aquest sentit, des del banc de sang es destaquen els resultats de la setantena de col·lectes que s'han fet arreu del territori al juliol i a l'agost, algunes per primer cop, com per exemple la de la vall de Núria, que va aplegar seixanta donants. La marató de Llançà i una campanya especial a Figueres han ajudat a mantenir els nivells de donació pràcticament iguals que els de l'any anterior.

En l'àmbit català, en aquests dos mesos s'han fet efectives 36.000 donacions de sang. Un 10,96% d'aquests donants són de la demarcació de Girona. En aquests moments hi ha sang a Catalunya per a sis dies, quan el nivell òptim serien deu dies. A més, del grup 0 negatiu només hi ha reserves per a quatre dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia