Salut

sanitat

hospital general de catalunya

Comín diu que l'hospital serà de tot el Vallès

Les alcaldesses de Sant Cugat i Rubí, en peu de guerra per la possible compra de l'Hospital General de Catalunya

El conseller de Salut, Toni Comín, va reiterar ahir que el seu departament ha mantingut converses amb el grup privat Quirón Salud per la possible compra de l'Hospital General de Catalunya, i va recordar que se li ha tramès documentació per negociar. Davant les reticències expressades pels ajuntaments de Sant Cugat del Vallès i de Rubí, Comín va recordar que si Salut compra l'hospital, aquest “no serà l'hospital de Sant Cugat”, sinó dels “ciutadans” de bona part del Vallès Occidental.

Les explicacions del conseller de Salut, però, no convencen els responsables polítics del Vallès. L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, la convergent Mercè Conesa, va acusar ahir Comín de “gestionar el sistema sanitari a cop de titular” i va lamentar que el conseller hagués pres una decisió “unilateral” sense el consens dels alcaldes, agents socials i sindicats del territori i el sector. Tot i això, va qualificar de bona notícia l'anunci en tractar-se d'un centre necessari a la zona.

Més dura havia estat, divendres passat, la reacció de l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez (PSC), que es va mostrar “estupefacta” per la proposta de Comín de comprar amb diners públics l'Hospital General de Catalunya i va qualificar l'anunci de “deslleialtat institucional”. El mateix dia, el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, va enviar al conseller de Salut una petició d'una trobada urgent amb els alcaldes de la comarca per abordar la situació de l'atenció sanitària al Vallès Occidental

Els plans de Comín també han topat amb el rebuig de la presidenta de l'Associació Catalana d'Entitats de la Salut (Aces), Cristina Contel, que ahir va titllar d'“anacronisme” que el conseller hagués fet una oferta de compra de l'Hospital General de Catalunya la mateixa setmana que el CatSalut anunciava que ajorna el pagament de la meitat del concert sanitari previst (175 milions d'euros). Contel va recordar a Comín que adquirir un hospital suposa fer-hi un manteniment anual.

LES FRASES

L'hospital no serà de Sant Cugat, sinó dels ciutadans del Vallès Occidental
Toni Comín
conseller de salut
No es pot gestionar el sistema sanitari a cop de titular
Mercè Conesa
alcaldessa de sant cugat del vallès
L'anunci [de Comín] és una mostra de deslleialtat institucional
Ana María Martínez
alcaldessa de rubí


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia