Salut

Amposta obrirà 78 places més a la residència d'avis i descarta privatitzar-la

La subvenció de la Generalitat permetrà frenar l'externalització de la gestió que s'havia previst inicialment

El trasllat al nou centre es farà pròximament

La Generalitat subvencionarà 700 noves places de residència per a avis. Ho va anunciar diumenge la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, que va reconèixer un “dèficit” de places residencials. El govern català prioritzarà la subvenció de nous llits al fet d'aixecar nous edificis.

I, d'aquesta línia d'acció, en sortirà beneficiada Amposta. La nova residència, que està a punt d'obrir les portes en un dels principals accessos del municipi, disposarà de 78 noves places col·laboradores, que s'afegiran a les 77 places d'acolliment residencial del centre actual. En total, hi haurà 155 places i també s'oferiran cinc places privades. La Generalitat subvencionarà aquestes places noves pagant 1.200 euros mensuals a persones que ocupen una plaça privada.

Segons expliquen fonts municipals, amb aquestes noves places subvencionades, l'objectiu és que la gestió continuï en mans de Fussmont, la Fundació Privada Serveis Socials del Montsià –constituïda per l'hospital comarcal d'Amposta (Grup Sagessa)–. Després d'alertar que, amb l'obertura del nou equipament, el dèficit anual previst pujaria a 600.000 euros, l'equip de govern d'Esquerra d'Amposta –amb majoria absoluta– va anunciar que externalitzaria la gestió, mantenint la titularitat pública de l'edifici. Un extrem, però, al qual no s'arribarà gràcies a la subvenció d'aquestes noves places residencials, ja que el dèficit serà “assumible”.

La nova residència té gairebé 10.000 metres quadrats i oferirà el doble de places que el centre actual.

LA XIFRA

155
places
hi haurà al nou centre: les 77 actuals i les 78 col·laboradores noves. També hi haurà cinc places privades.

LA DATA

28.03.15
La residència es va inaugurar
fa més d'un any, a les portes de les eleccions municipals, però encara no ha obert.

Inaugurada a les portes de les municipals

Amb una inversió de prop d'11 milions d'euros, l'anterior govern municipal de CiU va inaugurar l'equipament el març del 2015, a les portes de les eleccions municipals, que van suposar un canvi a l'alcaldia de la capital del Montsià. Problemes urbanístics, administratius i de connexió de la llum, però, n'han anat retardant l'obertura, que ha de culminar en els pròxims dies amb el trasllat dels avis des de l'equipament actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia