Salut

sanitat

inversions

Candini anuncia inversions a l'hospital de Calella pel 2017

L'alcaldessa assegura que la Generalitat destinarà diners al centre, que sortiran d'una partida generalista inclosa en el pressupost

El govern, del PDeCAT i el PSC, aprova en solitari els comptes municipals, que augmenten la recaptació

L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (PDeCAT), va aprofitar aquesta setmana el ple en què es duien a aprovació els pressupostos municipals del 2017 per anunciar que la Generalitat sí que té previst fer inversions en l'hospital l'any vinent. Després que no aparegués cap partida en el pressupost oficial i que els treballadors del centre fessin pública la seva queixa, Candini, que també és portaveu de Junts Pel Sí a la comissió de Salut al Parlament, va assegurar que el conseller Toni Comín s'havia compromès a destinar part d'una partida generalista que també beneficiaria dos centres hospitalaris catalans més. “Hem treballat molt des de fa mesos i en silenci, per evitar crear falses expectatives, però davant la seguretat que els diners arribaran és l'hora d'explicar-ho”, va explicar l'alcaldessa. Candini va vincular el llarg procés a la resolució de la situació de la Fundació Asil de Blanes, un ens privat incorporat a la Corporació de Salut del Maresme i la Selva que també gestiona l'hospital de Calella. “La Fundació Asil arrossega un deute de 2,8 milions d'euros amb l'Ajuntament de Blanes i calia trobar una sortida perquè la llei d'estabilitat pressupostària no permet a la Generalitat invertir en un organisme endeutat”, va dir, i hi va afegir que “un cop s'ha arribat a l'acord de dissoldre la Fundació, CatSalut tindrà majoria dins els òrgans de gestió de la corporació i podrà destinar-hi les partides corresponents”.

Candini va avançar també que el conseller de Salut visitarà Calella al febrer per concretar les aportacions en l'equipament sanitari.

D'altra banda, el pressupost del 2017 només va tenir el suport dels dos grups del govern, el PDeCAT i el PSC. La resta de l'oposició – ERC, ICV i la CUP– hi van votar en contra i van criticar que en els dos exercicis de l'actual mandat el govern no ha acceptat cap de les seves propostes.

Els comptes de Calella pugen a 19,9 milions d'euros, amb un augment de la recaptació que se situa en uns 880.000 euros, sorgits, en bona part, tant de l'actualització de l'IBI –442.000 euros– com de l'esperat ingrés del 100% de l'impost a la concessionària de l'autopista –212.000 euros– i de la regularització cadastral de l'Estat –145.000 euros–. Entre les despeses, destaca el començament d'un pla de xoc d'asfaltatge de carrers que sumarà 600.000 euros en els pròxims tres anys, i en l'apartat d'inversions es destinen 1,5 milions a la compra de l'Hostal Vell –200.000 euros–, a l'adquisició de Can Salom –135.000 euros–, a l'adequació de la fàbrica Llobet-Guri i a equips informàtics –200.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia