Les noies de 16 anys són el grup amb més fumadors entre els joves

La cocaïna és la droga que més urgències hospitalàries provoca entre el adults

L'any 2004 el 25,2% de les noies de 16 anys es declaraven fumadores habitual, contra el 19% dels nois. Aquesta xifra ha baixat en els últims anys, però les adolescents de 16 anys continuen sent el sector en què hi ha més fumadors entre la població jove de Barcelona. La delegada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta de l'Agència de Salut Pública, Isabel Ribas, va reconèixer que aquesta actitud entre les més joves «és preocupant» i obliga l'Ajuntament a impulsar campanyes específiques «perquè els adolescents tenen una percepció del risc molt diferent de la que tenen els adults».

En el cas dels adults, l'enquesta confirma un descens progressiu del consum de tabac entre els homes. En canvi, entre les dones de 45 a 60 anys el nombre de fumadores augmenta. L'any 1983 el percentatge era del 21,4% i actualment es calcula que aquesta xifra ja arriba al 28,9%. Aquest canvi de tendència s'explica perquè «les dones que van començar a fumar fa vint anys, ho continuen fent encara», segons va manifestar la coordinadora de l'informe de l'Agència de Salut Púbica, Carme Borrell.

Consum de drogues

Pel que fa al consum de drogues, la cocaïna és la substància que més urgències hospitalàries provoca entre els adults. Entre els adolescents de 14 i 17 anys, però, ho és el cànnabis. Les sobredosis mortals s'han reduït en un 68% des del 1995 i l'alcohol és la droga que més activitat genera als centres d'atenció i seguiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.