Salut estima que un 5% de la població catalana ja ha passat la grip A

El Departament de Salut estima que ja ha passat la grip A un 5% de la població de Catalunya. Aquest percentatge va facilitar-lo ahir el director general de Salut Pública de la Generalitat, Antoni Plasencia, que va dir que segurament «algunes persones no han estat conscients d'haver-la tingut perquè no s'han assabentat dels símptomes».

Plasencia va fer aquesta valoració de l'evolució de la malaltia durant la presentació de l'informe de Salut de l'Agència de Salut Pública i va manifestar que per primer cop s'està detectant un fre en la incidència de la pandèmia i que sembla que el nombre de casos s'ha estabilitzat, «encara que caldrà veure com evoluciona aquesta tendència». Plasencia va insistir que el virus d'aquesta grip es transmet més fàcilment que el virus de la grip estacional, però que també és menys greu.

Per la seva banda, ahir també la consellera de Salut, Marina Geli, va assenyalar la possibilitat que la setmana vinent la grip A arribés a «tocar sostre» a Catalunya. Geli va explicar que aquesta setmana, malgrat l'augment del nombre d'infectats entre els nens d'entre 4 i 12 anys, s'estan detectant menys casos de contagi i ha dit que, si finalment es confirma aquesta tendència, estaríem davant l'inici de l'estabilització de l'epidèmia.

Geli va destacar que el Departament de Salut no preveu modificar la política de vacunació per afegir-hi els nens sans, malgrat els nous casos detectats. També va negar que sobrin vacunes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.