Salut

Salut

El Joan XXIII estrena el nou servei de rehabilitació després de deu anys

El trasllat a la seu ampliada del sociosanitari Francolí de Tarragona s’havia aturat per la crisi

Incorpora novetats com ara la teràpia cardíaca i la neurològica

L’hospital Joan XXIII de Tarragona va poder culminar ahir el llarg camí iniciat deu anys enrere i va obrir finalment les portes del nou servei de rehabilitació, que s’ha traslladat a la planta subterrània de l’hospital sociosanitari Francolí. La nova seu, que s’ha anat endarrerint com a conseqüència de la crisi econòmica, suposa també una millora de les instal·lacions i els materials disponibles, així com la incorporació de novetats en el servei que es presta, com ara el cas de la rehabilitació cardíaca i neurològica. En total, el Departament de Salut ha invertit 1.671.286 euros en el condicionament de l’espai.

Més amplitud

“Hem passat un procés llarg per arribar fins aquí, però l’important és que a partir d’ara disposem d’aquest servei millorat”, va destacar el delegat del govern a Tarragona, Òscar Peris. Malgrat que les obres de l’edifici actual del sociosanitari Francolí es van inaugurar el 2005 i que poc temps després es va plantejar el trasllat del servei de rehabilitació a l’espai sense ús del soterrani, l’aparició de problemes en la coberta de la sala així com la falta de finançament del govern de la Generalitat van obligar a anar ajornant la mesura, que finalment s’ha pogut desencallar ara.

El nou espai per a rehabilitació té 1.270 metres quadrats, dividits en una zona de gimnàs i una àrea amb tretze consultes. “Els usuaris es trobaran amb una accessibilitat més fàcil, una major amplitud d’espais i materials nous” va subratllar Rosa San Segundo, la coordinadora del servei de medicina física i rehabilitació de l’hospital Joan XXIII. Entre les novetats, es troba la rehabilitació per a persones que han tingut infarts o altres tipus de malalties del cor, que s’incorpora per primer cop a Tarragona, així com l’ús de rehabilitació virtual per a pacients que han patit algun tipus de dany cerebral. El servei d’atenció infantil, que ja es prestava a l’anterior seu, disposa ara d’una sala pròpia, i s’ha sumat a l’equipament un ecògraf propi i també l’ús de la magnetoteràpia.

El servei de rehabilitació del Joan XXIII atén de mitjana entre 100 i 120 persones cada dia, majoritàriament de la ciutat de Tarragona i la seva àrea d’influència. De moment, no s’ha reforçat el personal del servei.

LA XIFRA

1,6
milions d’euros
ha costat el trasllat del servei, entre les obres de condicionament de l’espai i l’equipament.

LA FRASE

Els usuaris disposaran d’unes instal·lacions més modernes i un accés més fàcil
Rosa San Segundo
Coordinadora del servei de medicina i física i rehabilitació

L’UCI pediàtrica, pendent de l’equipament

L’obertura del nou servei de rehabilitació forma part d’un paquet de millores que està executant el Departament de Salut a l’hospital Joan XXIII, i que tenen la recuperació de l’UCI pediàtrica com una de les actuacions principals i més esperades per la ciutat. “Les obres ja estan acabades, i tot està pendent de l’equipament, que ja està en fase de concurs”, va detallar ahir el delegat del govern, Òscar Peris, que, tot i això, no va voler avançar una data d’obertura.

El retorn del servei de cures intensives per a infants, que el Joan XXIII va perdre l’any 2001, suposarà una inversió d’1,5 milions entre les obres d’adequació de l’espai i l’equipament.

El Joan XXIII també està pendent de la concreció del projecte de nou edifici, que hauria d’obrir el 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.