Salut

sanitat

La infermeria vol influir més en la política sanitària

Membres del Col·legi d’Infermeria de Girona van presentar una vintena de projectes en el congrés internacional que es va celebrar a Barcelona

El Col·legi d’Infermeria de Girona reivindica la presència del col·lectiu en els òrgans de govern en què es prenen les decisions de polítiques sanitàries amb l’objectiu de contribuir a millorar el sistema català. En el marc del Congrés Internacional d’Infermeria, que es va celebrar a Barcelona entre el 27 de maig i l’1 de juny, la vicepresidenta del col·legi, Cristina Montero, va reclamar més visibilitat de la tasca que desenvolupa la infermeria i també “que s’incrementi la presència del col·lectiu en les decisions relacionades amb les polítiques sanitàries per ajudar a tenir un sistema sanitari millor”.

El Col·legi d’Infermeria de Girona, que té un total de 3.535 col·legiats, va presentar al congrés un total de vint propostes de comunicacions de diferents matèries relacionades amb la salut i el benestar dels pacients. Són projectes estratègics i de referència als hospitals gironins i centres d’atenció primària on treballen els col·legiats. Entre els projectes que es van presentar destaca La millora de la dieta entre els pacients d’una unitat d’hemodiàlisi a través d’una aplicació mòbil, de Miquel Sitjar, de la unitat d’hemodiàlisi de l’hospital Josep Trueta de Girona, La qualitat de vida percebuda en pacients oncològics amb dolor irruptiu, de Maria Ferreira, de la clínica Girona, i L’autopercepció de la salut i el consum de drogues entre adolescents, de Josefina Patiño, de la UdG. Altres dels treballs presentats van tractar sobre la millora de la qualitat de la prescripció farmacèutica, l’impacte sobre la salut del treball nocturn, l’eficàcia de nous apòsits per aplicar després d’una pròtesi de genoll, els hàbits de consum de tabac de pares i cuidadors de nens fumadors passius, el triatge de la sèpsia greu en un servei d’urgències hospitalari i la percepció de la qualitat de vida de pacients amb incontinència urinària.

Montero va destacar el nivell dels treballs que es van defensar així com que es presentessin “al millor aparador possible”, que és el Congrés Internacional d’Infermeria, que va reunir prop de 15.000 professionals del sector de 134 països.

LA XIFRA

3.535
col·legiats
té el Col·legi d’Infermeria de Girona, que es va constituir el 1978. Està presidit per Carme Puigvert.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Medi ambient

Acord per construir una nova depuradora a la comarca del Baix Ebre

Paüls
medi ambient

Presenten una moció per promoure l’ús d’energies renovables

figueres
Medi ambient

El subministrament d’aigua de la dessalinitzadora del Port de Barcelona es contractarà fins almenys el 2030

Barcelona
societat

Denuncien una agressió a una funcionària a la presó de Mas d’Enric

El Catllar
política

Demanen que s’avisi amb temps els veïns quan es fan tractaments fitosanitaris

vidreres
judicial

Absolen l’acusat d’agredir sexualment una noia per falta de proves

empuriabrava
Isabel de Lucas
Sòcia de Nasapp

“Per tenir aire net, cal que tots hi col·laborem”

Ferran Busquets
Director de la Fundació Arrels durant 12 anys

“Ningú escull dormir al carrer si té un espai digne on anar”

Barcelona

Una orquestra per a Asclepi

Girona