Salut diu que aquest mes acabaran el projecte del CAP de Vilafranca, però que no es farà abans del juliol

L'adjunta a la Gerència per a l'Alt Penedès, Baix Llobregat i Garraf de la Regió Sanitària Barcelona, Mònica Almiñana, va explicar ahir que si les obres de construcció del nou CAP de Vilafranca que Salut es va comprometre ha construir dins aquest primer trimestre de l'any no han començat és perquè el departament «encara està treballant en la redacció del projecte executiu». Almiñana va dir que Salut continua treballant «per tal d'iniciar al més aviat possible» el nou centre d'atenció primària però que l'inici d'obres es farà un cop acabi el termini de licitació que s'obrirà després que s'acabi el projecte, «amb tota probabilitat a final de mes». Els terminis legals per licitar l'obra són de fins a tres mesos la qual cosa fa que l'inici d'obres es traslladi fins al mes de juliol. El departament de Salut va tancar a final d'any el projecte executiu amb un pressupost de 4 milions d'euros, però posteriorment va ampliar el projecte i el seu pressupost –fins als 7 milions d'euros– per ampliar els seus serveis. L'ampliació de serveis ha suposat una modificació del projecte que és el que Salut està ara a punt de tancar.

L'alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, ha recordat aquesta setmana que ha mantingut converses amb la consellera Marina Geli per tal que l'obra comencés aquest primer trimestre tal i com va dir però que no només han mantingut contactes amb Salut sinó també amb el Departament d'Economia i Finances per garantir el finançament de l'equipament. L'alcalde ha apuntat que «el que vol l'Ajuntament és que és faci amb la màxima urgència». El nou CAP de Vilafranca, que es construirà en un terreny de 4.577 metres quadrats al parc de Llevant, es convertirà en el CAP més gran de Catalunya ja que incorporarà a més els serveis de salut mental per a adults i joves, l'Agència de Protecció de la Salut, el Servei d'Atenció a les Drogodependències i serveis de rehabilitació. El CAP donarà servei directe als veïns de les Clotes, l'Espirall, la Barceloneta i el Molí d'en Rovira. Vilafranca porta més de tres anys esperant la construcció d'aquest CAP. El novembre de 2005 es va fer la primera cessió el terrenys a la Generalitat.

EL PROTAGONISTA

MARCEL ESTEVE
ALCALDE DE VILAFRANCA

«El que vol l'Ajuntament és que és faci amb la màxima urgència. Hem parlat amb Salut i Economia perquè així sigui»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.