Salut

aplicació del 155

El 155 atura el procés per ampliar l’hospital de Calella

L’alcaldessa recorda que Salut havia de presentar el projecte al novembre

Es preveia un calendari d’inversions plurianual d’entre cinc i set anys

L’aplicació de l’article 155 a la Generalitat també ha afectat de ple el calendari amb què treballava el Departament de Salut per millorar les instal·lacions de l’hospital de Calella, que gestiona la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS). Així ho ha denunciat l’alcaldessa del municipi, Montserrat Candini (PDeCAT), en unes declaracions a Ràdio Calella. “Ha suposat un fre en el procés previst perquè Salut estava treballant sobre plànol en una millora general del centre, no només de les urgències, que s’havia de presentar al mes de novembre”, va afirmar ahir l’alcaldessa, que hi va afegir que la proposta “ja tenia el compromís del conseller Comín d’una inversió plurianual d’entre cinc i set anys que hauria començat aquest mateix 2018”. La intervenció de la Generalitat “ho ha aturat tot” i, segons Candini, “en el dia d’avui no sabem quan es podrà reprendre tot el procés”. Tot i això, l’alcaldessa confia que un cop comenci a caminar el nou govern es reprenguin les negociacions en el punt en què es van quedar, ja que el mateix conseller va reconèixer en la visita que va fer a la ciutat el mes de març passat que la inversió a l’hospital era “prioritària”.

Relat fals

D’altra banda, Montserrat Candini ha qualificat de “relat fals i novel·lat” el que va fer el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, a la comissió d’Interior del Senat sobre les càrregues de la Policía Nacional a Calella l’1-O. L’alcaldessa encara no ha estat citada a declarar per un suposat delicte d’odi contra les forces de seguretat de l’Estat, però sap que s’està elaborant un expedient sobre el cas. Candini, que va rebre amenaces de mort, ha hagut d’augmentar les mesures de seguretat, com ara no publicar la seva agenda pública a les xarxes socials.

LA FRASE

Salut estava treballant sobre plànol en una millora general del centre, no només de les urgències
Montserrat Candini
alcaldessa de calella (PDeCAT)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia